Hasiči v Prosenické Lhotě chystají další ročník netradičního Lhoteckého pětiboje

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PROSENICKÁ LHOTA – Sbor dobrovolných hasičů pořádá už tuto sobotu 3. srpna na návsi u rybníka Lhotecký pětiboj. Jedná se o soutěž dvojic v netradičních disciplínách, v letošním roce se uskuteční už její 21. ročník. Každoroční disciplínou je pití piva na čas, ostatní se pravidelně obměňují.

V loňském roce se jubilejního pětiboje zúčastnilo třináct dvojic, první disciplinou bylo pití piva na čas, další „mazlák“, tedy pohyb gumou přivázaných osob po igelitu namazaném tekutým mýdlem. Pak se jezdilo přes rybník na kolečku po lávce a poslední disciplinou měla být jízda na vodních lyžích. Kvůli dešti ji však pořadatelé nahradily opět pitím piva.

Začátek letošního pětiboje naplánovali lhotečtí hasiči na sobotní 13. hodinu, po ukončení soutěže pokračuje program taneční zábavou na přírodním parketu. K vidění bude u hasičské zbrojnice také výstava paličkovaných krajek. První ročník proběhl v roce 1999 a navázal na tradici dřívějšího Luhovského pětiboje, pořádaného v sousední vesnici na přelomu 80. a 90. let.