J. Brabec zahodil sádru a těší se z nové motorky pojmenované po babičce

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Motocyklista Jan Brabec z týmu Big Shock Racing zahájil přípravy na Dakar 2020 svérázně. Po týdnu testování, které proběhlo koncem května v tuniské poušti, přišel nepříjemný pád a zlomenina nohy, palců, žeber, pohmoždění zad, následovala záchranná akce, operace, transfuze a pobyt v nemocnici na Djerbě. Po transportu do ČR Brabce čekaly další zákroky v Úrazové nemocnici v Brně.

Minulý týden už ale lékaři Honzovi vytáhli z těla přebytečná železa, český závodník zahodil sádry a bez zbytečných průtahů se pustil do dalších tréninků před Dakarem 2020. Kondici mu výrazně zlepšila také nová dakarská motorka, čerstvě zaparkovaná v garáži. „Už jsem v cajku, za měsíc sedám na motorku, za další dva jedu Rallye du Maroc. Je to o hlavě. Nejdůležitější je motivace a pozitivní mysl,“ říká jezdec, kterému už evidentně otrnulo.

Na Brabcově rychlém uzdravování má zásluhu i nová dakarská motorka KTM 450 Rally, která mezitím přistála v garáži. Brabčák ji pojmenoval Anežka po svojí babičce, která byla jeho velkou fanynkou. Anežka si ale bude muset ještě minimálně měsíc počkat, než Honzu sveze. Nejdříve je na programu tvrdá dřina v posilovně. Závodník už se plně svěřil do rukou trenéra Kofiho. Nejdůležitějším úkolem je teď rozcvičit a posílit zlomenou nohu, což by se do měsíce mělo podařit.

Autor/zdroj/foto: Nikola Kužílková,
Big Shock Racing