V Areálu Monínec proběhnou oslavy 25 let. Přijde slavit narozeniny, jste zváni!

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Středočeský Areál Monínec oslaví už tuto sobotu 20. července svoje 25. narozeniny. V souvislosti s touto oslavou připravil pro návštěvníky bohatý zábavný program plný letních aktivit, vystoupení i hudby. Areál nabídne lety vrtulníkem, prohlídku výstavy horské techniky, Kupu technického sněhu, který se určitě užijí hlavně děti. jízdy na lanové dráze, či tubingu, školu kola, speciální cenu za pivo a pět hlavních výher soutěže 25 let s Moníncem.

A jakých bylo předchozích 25 let na Monínci? Původní dřevěné chaty zachránil v roce 1994 před demolicí Jaroslavem Krejčím st., který z nich se svou rodinou udělal rekreační objekt s malou sjezdovkou. Lidi to bavilo a tak se Monínec spojil s větším parťákem – Trigemou a začal se ve všech směrech rozrůstat a zkvalitňovat sjezdovky i ubytování. Vznikly apartmánové domy, byla zrekonstruovaná hlavní budova hotelu a nedávno i budova penzionu Javorka.

„K jednomu vleku Poma přibyla lanová dráha, vlek kotva a další dvě lyžařské školy s pohyblivými pásy a Pomou. I letní aktivity se rozrostly, byl vyčištěn Pilský rybník a jeho okolí upraveno k rekreačním účelům. Bylo zmapováno osm Moníneckých cyklotras a vznikla turistická oblast Toulava. Ta propojuje hranici Středočeského a Jihočeského kraje, na které Monínec leží. Událo se tady toho víc než dost,“ píší provozovatelé areálu.