Utkání s pražskou Aritmou rozhodovaly penalty, v nich byly úspěšnější domácí

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Šesti zápasy v sobotu a dvěma v neděli 26. května pokračovala o víkendu fotbalová Divize skupiny A svým 27. kolem. Tatran Sedlčany hrál své utkání tohoto kola v neděli, soupeřem mu byl aktuálně sedmý celek tabulky, mužstvo Aritma Praha. Na podzim dokázal Tatran pražskou Aritmu na jejím stadionu porazit 2:1. Také v jarní odvetě byl Tatran úspěšnější, když po devadesáti minutách hry skončilo utkání skončilo nerozhodně 1:1 a v penaltovém rozstřelu se víc dařilo domácímu mužstvu (5:4).

Pražská Aritma měla po celý zápas častěji míč na kopačkách, svou aktivitu ale vyjádřila pouze jedním gólem v 52. minutě z trestného kopu. To však už domácí vedli z 10. minuty gólem Senfta po kolmé přihrávce od Soldáta. Domácí, však brzké vedení neudrželi a zápas dospěl až do penalt. Při nich měl Tatran stoprocentní úspěšnost, hosté jeden pokutový kop nedali.

„Pro nás dobré dva body za výhru na penalty. Soupeř měl více ze hry, ale jeho hra končila hlavně před naším vápnem. My hráli na pokraji sil, více jak půlka hráčů ze základu hrála včera zápas za béčko, někdo se zraněním a na konci sezóny nás po fyzické stránce dohání špatná tréninková účast. Přesto, že měl soupeř herně navíc, tak myslím, že gólových příležitostí ke skórování jsme měli my,“ řekl po utkání sedlčanský obránce Lukáš Brotánek. „Naši hráči bojovali a dřeli do úmoru, za to si zaslouží pochvalu. Výborně zachytal Dřevojan,“ doplnil vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany Jiří Voráček..

Tatran Sedlčany – SK Aritma Praha
2:1 (0:0) np.
Góly: 10. Senft – 52. Polom
Žluté karty: 50. Krůta M. – 66. Macháček, 75. Vávra
Sestava Tatranu: Dřevojan (90. Glogar) – Soldát (83. Čipera), Sirotek, Brotánek, Lípa P. – Kdolský, Dvořák, Krůta M., Kvěch (74. Čejda) – Haas, Senft (37. Matoušek)
Rozhodčí: Vrchota – Tupý, Vychodil
Diváků: 161