Sedlčanská lokálka po měsíci běžného provozu se znovu od 22. května zastaví

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Necelý měsíc od poslední výluky mohli cestující na železniční trati Olbramovice – Sedlčany využívat motorový vlak, který pravidelně pendloval mezi oběma výchozími stanicemi. Už od středy 22. května od 10.20 hod. se provoz na trati č. 223 zastaví a nahradí jej do 20. června znovu autobusy. Po dobu této téměř měsíční výluky dojde na trati tzv. Sedlčanky k předem plánované pravidelné údržbě.

Důvodem je především zvýšení bezpečnosti v místě křížení se silnicí první třídy I/18. Železniční přejezd P6067 mezi obcemi Křešice a Vrchotovy Janovice dostane v době výluky závory. Dále se mají upravovat v čase výluky štěrková lože, zřizovat bezstykové kolejnice, vyměňovat nekvalitní dřevěné výhybkové pražce za nové, opravovat nástupiště stanic a zastávek, čistit přejezdy a příkopy podél trati.

Během výluky na železnici č. 223 v době od 22. května do 20. června letošního roku cestujícím místo vlaků poslouží autobusy náhradní dopravy. Ty pojedou podle zvláštního výlukového jízdního řádu, který se prakticky v době všech výluk na této trati nemění. Vyvěšeny tyto výlukové jízdní řády budou na nádražích v obou výchozích stanicích a na výlukových zastávkách. K nahlédnutí i k případnému stažení ve formátu pdf je také po kliknutí na obrázek.