Muži v černém neměli zájem na tom, aby se v Rakovníku hrál férový fotbal

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

RAKOVNÍK – Třiadvacáté kolo fotbalové Divize skupiny A uzavřelo v neděli 28. dubna utkání domácího SK Rakovníku s Tatranem Sedlčany. Na podzim na hřišti v Sedlčanech skončilo utkání nerozhodně 2:2, v penaltách byli úspěšnější fotbalisté Rakovníku. V nedělním utkání pak Rakovník zvítězil na Tatranem 6:2 (3:1). Stínem utkání byl jednak slabý výkon rozhodčích a dále hosty nezaviněné zranění domácího Duchoně (zlomenina v lokti) v závěru první půle.

První minuty utkání patřily domácímu celku, který ve 4. minutě v dobré pozici střílel nad branku. Tatran měl první gólovku v 7. minutě, ale střelu Dvořáka po akci Soldáta vykopl domácí hráč s branky. Ve 13. minutě hlavní rozhodčí odpískal nepochopitelně penaltu proti hostům. To potvrdil i samotný hráč domácích, který si míč ukopl. Přesto jí domácí proměnili a šli do vedení 1:0. V 15. minutě Tatran vyrovnal po akci Senfta a gólu Soldáta na 1:1. V 32. minutě z rozehnání šli domácí do vedení, když hosté zaspali. Třetí branku domácích dal Červený, který přešel přes všechny bránící hráče a nedal Glogarovi šanci.

Na začátku druhé půle domácí nejprve v 54. minutě z rohu zvýšili na 4:1 a po nařízené penaltě už vedli 5:1. V 71. minutě byl po individuální akci faulován v pokutovém území Haas a Brotánek z penalty dal na 5:2. Poslední branka domácích padla v 79. minutě a stanovila konečný výsledek utkání.

„Určitě to mohl být krásný zápas,když hrálo šesté mužstvo proti sedmému, ale byl s toho paskvil! Po zápase jsme se dozvěděli, že se nám rozhodčí pomstili za chování našich diváků se Soběslaví. Osobně si myslím že se mstít na hráčích je obrovský problém. Nejen že tím otravují fotbal, ale navíc to odradí funkcionáře pro fotbal pracovat! Hráči a realizační tým odjížděli ze zápasu opravdu otrávení. Trenér po zápasu poděkoval všem hráčům, že udrželi nervy na uzdě a nedošlo ke zbytečnému vyloučení. Ještě nás čeká sedm zápasů,“ řekl po zápase Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
SK Rakovník – Tatran Sedlčany
6:2 (3:1)
Góly: 13. Sklenka (pen.), 32. Kalaš, 45. Červený, 54. Sklenka, 68. Schwendt (pen.), 79. Červený – 15. Soldát, 71. Brotánek (pen.)
Žluté karty: – 13. Krůta M., 17. Soldát, 18. Senft, 26. Haas
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Čejda, Brotánek, Lípa P. (78. Sirotek) – Kdolský, Dvořák (83. Matoušek), Haas, Kvěch – Krůta M., Senft
Rozhodčí: Paták – Kříž, Janoch
Diváků: 182