Tatran přesvědčivě porazil Tachov 3:0 a v tabulce se posunul na pátou příčku

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Ve fotbalové Divizi se o prvním dubnovém víkendu hrálo kompletní 20. kolo. Skupina A v tomto kola měla na programu v sobotu čtyři zápasy a stejný počet zápasů také v následující neděli. Fotbalisté Tatranu Sedlčany měli v 20. kole výhodu domácího prostředí, když v neděli 7. dubna hostili FK Tachov. Na podzim Tatran z Tachova přivezl jeden bod za remízu 4:4 a další bod za lepší výsledek ve střelbě pokutových kopů. Domácí Sedlčany tentokrát žádné drama nepřipustili a po kvalitním výkonu si do tabulky připsali tři body.

Domácí začali hodně aktivně a tak než se hosté na sedlčanském trávníku pořádně rozkoukali, prohrávali o dva góly. Úvodní branka utkání padla v 11. minutě po rohovém kopu, jejím autorem byl domácí Kvěch. Za další čtyři minuty lovil hostující brankář míč podruhé ze své sítě, tentokrát byl šťastným střelcem Luboš Soldát. Další šanci si domácí vypracovali v 26. minutě, ale obrana hostů stačila míč odkopnout od své branky. V 30. minutě po akci domácích po levé straně a střele z hranice velkého vápna míč jen těsně minul levou tyč tachovské branky. Pádem pod nohy vyřešil v 36. minutě domácí gólman Glogar šanci hostů. Šanci na zvýšení náskoku dostali domácí v 43. minutě za sražení hráče ve vápně. Míč si na značku pokutového kopu postavil Brotánek, ale jeho střela šla nad branku. Těsně před koncem půle měli domácí další dvě velké šanci, žádnou však neproměnili.

Na začátku druhého poločasu se dostali do dobré šance hosté, Glogar však jejich slabou střelu zachytil. V 48. minutě nastřelil Haas po rohovém kopu hlavou břevno. Tentýž hráč v 51. minutě fauloval ve vlastním velkém vápně, což znamenalo výhodu pokutového kopu pro hosty. Exekutor z řad hostů mířil k levé tyči, ale Glogar vystihl jeho úmysl a míč vyrazil. Z následného protiútoku se dostal do sóla domácí Senf a z hranice šestnáctky nekompromisně zvýšil na 3:0. Témuž hráči o tři minuty později rozhodčí neuznal gól pro předchozí ofsajd. Šanci měli i hosté, kterým v 69. minutě musel Glogar pádem pod nohy zabránit ve skórování. Podobným způsobem řešil v 74. minutě situaci před dobíhajícím Haasem brankář hostů. V poslední desetiminutovce se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale bez zakončení.

  Chlumec dlouho vedl, body zachraňovali fotbalisté Tatranu až v poslední půlhodině

„Hráči předvedli výborný výkon a zaslouží pochvalu. Přesto bych chtěl vyzvednout některé hráče. V první řadě Kvěcha, který hraje na jaře ve výborné formě a vstřelil pěknou branku. Výborně zahráli oba útočníci Haas se Senftem a na stoperu hráč minulého kopa Čejda. Glogar udržel svými zákroky a chycenou penaltou čisté konto,“ řekl po zápase vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.

Tatran Sedlčany – FK Tachov
3:0 (2:0)
Góly: 11. Kvěch, 15. Soldát, 53. Senft –
Žluté karty: 51. Haas – 23. Valeš
Sestava Tatranu: Glogar (83. Dřevojan) – Soldát, Čejda, Brotánek, Lípa P., – Kdolský, Dvořák (83. Čejda), Haas (76. Sirotek), Kvěch – Krůta M., Senft (89. Nováček)
Rozhodčí: Kvítek – Šťastný, Mrkáček
Diváků: 312