Budovu stacionáře v Kamýku n. Vltavou hodlá Středočeský kraj zateplit

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Nalžovický zámek je poskytovatelem sociálních služeb, jeho pobočka v Kamýku nad Vltavou nabízí služby týdenního stacionářa a odlehčovací služby. Do července roku 2020 by měla budova této pobočky získat nové zateplení, jehož cílem je výrazné snížení energetické náročnosti. Náklady na realizaci projektu přesáhnou 2,5 milionu korun. Celkové náklady na zateplení dosáhnou 2,546 milionu korun včetně DPH.

Dotace z prostředků Operačního programu životního prostředí u tohoto projektu činí 40 procent způsobilých nákladů, což v tomto případě představuje 982 tisíc korun. Zbytek bude uhrazen z rozpočtu zřizovatele, jímž je Středočeský kraj. „Stavební záměr spočívá v zateplení všech obvodových stěn a střechy,“ přibližuje radní Středočeského kraje Aneta Heřmanová.

Cílem projektu je podle ní snížení spotřeby energie na vytápění objektu, neboť v současné době činí celková tepelná ztráta 33 795 W, kde zhruba polovina jsou ztráty tzv. prostupem a zbytek jsou ztráty způsobené větráním. Budova má přízemí a jedno nadzemní podlaží, její půdorys je 13 x 25 metrů. Stacionář v Kamýku nad Vltavou je určen pro děti a dospělé od šesti do 36 let s mentálním postižením. Do zařízení dojíždějí děti a dospělí z okresů Příbram, Beroun a Benešov.

Autor/zdroj: Středočeský kraj