Regionální nezaměstnanost v průběhu února stoupla o desetinu procenta

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Sezonní práce i přes poměrně teplý druhý kalendářní měsíc se stále ještě nerozeběhly. V evidenci Úřadu práce (ÚP) v mikroregionu Sedlčanska tak přibylo v únoru 2019 celkem osm nezaměstnaných. Toto číslo zvýšilo oproti lednu letošního roku míru nezaměstnanosti o jednu desetinu na rovná tři procenta. Na pracovišti ÚP v Sedlčanech bylo na konci února evidováno 412 nezaměstnaných z celkového počtu 13 857 lidí ve věku od 15 do 64 let. Vyplývá to z nově zveřejněných údajů Úřadu práce ČR.

Ke stejnému datu bylo na Sedlčansku stále 229 volných pracovních míst, což je oproti lednu o 30 méně. Z jednotlivých obcí v působnosti sedlčanského ÚP bylo v únoru nejvíce lidí bez práce nadále v Milešově (8,7%). Na dalších dvou místech, v Nedrahovicích a Klučenicích míra nezaměstnanosti přesáhla v únoru čtyři procenta. Naopak nejnižší míru nezaměstnanosti měly v únoru obce Radíč (0,7%), Nalžovice a Počepice (shodně 1,7%). V dalších obcích regionu se míra nezaměstnanosti pohybovala kolem průměru.

V Sedlčanech bylo ke konci února letošního roku bez práce 139 lidí při míře nezaměstnanosti rovná 3,1 procenta a počtu 120 volných míst. Nezaměstnanost se tak v samotných Sedlčanech zvedla oproti lednu letošního roku o jednu desetinu procenta, přičemž počet volných míst se nezměnil. V Sedlci-Prčici dosáhla v únoru míra nezaměstnanosti 2,1 procenta při počtu 38 lidí bez práce a 21 volných míst. V Krásné Hoře nad Vltavou míra nezaměstnanosti při nulovém počtu lidí bez práce stoupla o šest desetin na 3,2 procenta.