Dakar 2019: v druhé etapě si jak Macík s liazkou, tak i Brabec polepšili

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SAN JUAN DE MARCONA – Druhou etapou z Pisca do San Juan de Marcony o celkové 554 kilometrů pokračoval v úterý 8. ledna letošní Dakar. Na závodníky čekala tentokrát mnohem delší speciálka než v pondělí. Měřila 342 kilometrů a kamion Liaz pilotovaný Martinem Macíkem ji zvládl s šestým nejrychlejším časem, což pro posádku sedlčanského Big Shock Racing týmu znamenalo posun na průběžně sedmé místo. Celkově si polepšil i motocyklista Jan Brabec, který v etapě dojel s husqvarnou na 24. místě a v hodnocení po dvou etapách mu patří 22. příčka.

„Jak jsem předpokládal, dneškem to vážně začalo! 340 kilometrů dlouhá rychlá etapa, kde jsme jeli jak velké duny, skály, pláže, pisty, feshfesh no prostě všechno! Užil jsem si to se vším všudy, jen posledních asi 150 km už nefungovali tlumiče na levém předním kole, tak to musíme zjistit. V úvodu jsme se honili se Šoltysem, což nás trochu zdrželo, takže na začátku, při předjíždění ostatních, jsme se maličko babrali. Ale pak jsme postupně všechny před námi předjeli a dál pokračovali sami ve vlastním tempu,“ popisuje etapu Martin Macík, pilot týmu Big Shock Racing.

Brabcovi vyhovovaly hlavně úvodní a závěrečné dunové úseky. Ty byly propojeny kamenitým terénem a skalami, které motocyklový jezdec týmu Big Shock Racing nemá právě v oblibě. „S druhou etapou i umístěním jsem maximálně spokojený. Ale jsme tam teď naskládaní v minutách, takže vím, že to bude ještě těžké. S motorkou nebyl vůbec žádný problém, jede perfektně. Za mě zatím všechno dobré,“ zakončil stručně, ale optimisticky Jan Brabec.

Autor/zdroj: Nikola Kužílková,
Big Shock Racing