Pánská jízda Macíka, Brabce a Tomáška do Cusca se neobešla bez problémů

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Závodníci týmu Big Shock Racing už jsou v Peru, kde se 7. ledna rozjede 41. ročník legendárního Dakaru. Pilot kamionu Martin Macík, jeho navigátor František Tomášek a motocyklový jezdec Jan Brabec ve čtvrtek odletěli z Ruzyně směr Peru. Jejich dakarské dobrodružství tak začalo, závodníci museli zdolat několik napínavých přestupů, aby se dostali do And, kde chtějí nabrat síly a aklimatizovat se před startem. Bohužel až v Limě trojice sedlčanských jezdců zjistila, že letecká společnost, jejíž letenky si pro přesun do Cusca pořídili, od 1. prosince neexistuje.

foto: Big Shock Racing

„Až na místě jsme zjistili, že společnost, u které jsme měli nakoupené letenky, už pár dní nefunguje a nonstop zákaznickou linku nikdo nezvedá. Museli jsme sehnat nové letenky, strávit v Limě den navíc, postarat se v divoké metropoli o nějaké jídlo a stihli jsme i jízdu tuk-tukem,“ popisuje Martin Macík. Vše se nakonec vyřešilo a večer už závodníci seděli v letadle řítícím se k vrcholkům And. Do cíle své cesty dorazila zničená česká trojka pozdě v noci. Poslední úsek putování, z Cusca do údolí Valle Sagrado, tentokrát horskými úseky v nočním taxíku pilotovaném dvacetiletým řidičem, byl pro dakarské jezdce dalším silným zážitkem, který už nechtějí opakovat.

foto: Big Shock Racing

V horách asi 50 km od Cusca pobudou Martin, s Františkem a Honzou do pondělí, kdy se přesunou zpět do Cusca, aby tu oslavili Nový rok. „Budeme hlavně odpočívat a zvykat si na místní klima, plánujeme pár výšlapů do hor a klidnou pánskou novoroční oslavu,“ říká Jan Brabec. Po 3 dnech přeletí zpět do Limy, aby se potkali se zbytkem týmu. Hned 3. ledna bude třeba vyzvednout auta i motorku a 6. ledna čekají tým Big Shock Racing předstartovní přejímky a pódium. Už 7. ledna odstartuje první etapa Dakaru 2019.

Autor/zdroj: Nikola Kužílková,
Big Shock Racing