Řidič nedal přednost autu jedoucímu po hlavní silnici, to skončilo v příkopu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – O vánočních svátcích došlo na Sedlčansku k jediné dopravní nehodě, a to ve středu 26. prosince krátce po třinácté hodině u Petrovic. Tady nedal pětačtyřicetiletý řidič přednost osobnímu autu, které přijíždělo po hlavní silnici. Jeho řidička ve snaze zabránit střetu strhla řízení na pravou stranu a vjela do silničního příkopu. „Těhotnou ženu převezla sanitka do nemocnice k vyšetření, škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Na Sedlčansku se bouralo také při předvánočním shonu. Například ve čtvrtek 20. prosince v Sedlčanech došlo ve večerních hodinách k nehodě při níž jednatřicetiletý motorista narazil do zadní části stojícího vozidla, jehož řidič vycouval z parkovacího stání. Jak přivolaní policisté zjistili, jeden muž měl v dechu přes tři promile alkoholu, druhý 0,26 promile. Hmotná škoda byla stanovena na 25 tisíc korun.

Lehké zranění utrpěla třiatřicetiletá motoristka, která zastavila v pátek 21. prosince na náměstí T. G. Masaryka v Sedlčanech, a poté otevřela levé přední dveře. Do těch narazil projíždějící automobil Ford Transit, jehož řidič z místa odjel. Policisté ho následně vypátrali v místě trvalého bydliště. Vzniklá škoda činila 23 tisíc korun.

Nehodu u Roudného 22. prosince zavinil devatenáctiletý šofér, který dostal v levotočivé zatáčce na mokrém povrchu vozovky smyk, nejdříve vjel na nezpevněnou krajnici a poté přejel do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucího auta. Obě vozidla zůstala v silničním příkopu. Škoda byla vyčíslena na 180 tisíc korun.