Letošní cesta vánočního stromu na náměstí T.G. Masaryka nebyla nijak dlouhá

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Náměstí T. G. Masaryka letos během adventního období ozdobí asi dvanáctimetrový smrk, který městu daroval soukromý majitel. Na náměstí byl vánoční strom dovezen technickými službami v pondělí 25. listopadu dopoledne a poté pomocí jeřábu postaven a ukotven v centru plochy náměstí. Cesta smrku na náměstí nebyla dlouhá, pokácen byl na malém pozemku přiléhajícímu k truhlářské dílně u křižovatky ulic Na Potůčku a Petra Bezruče.

Vánoční strom pro Sedlčany 2019

V následujících dnech se vánoční strom dočká elektrického osvětlení a ozdobení tak, aby mohl být v sobotu 30. listopadu u příležitosti programu Dne pro dětskou knihu se setměním slavnostně rozsvícen. V loňském roce dovezly technické služby na náměstí jedličku z malé vesničky u Nechvalic. Rok před tím stál na náměstí strom pokácený na návsi osady Třebnice. V roce 2016 ozdobil rynk strom z pozemku Mateřské školy v Šafaříkově ulici.

Vánoční strom pro Sedlčany 2019

Před zahájením adventu v roce 2015 byl vánoční strom do Sedlčan dovezen ze Zvírotic. V roce 2014 věnoval městu strom soukromý majitel z části Sedlčan – Lhotka, v roce 2013 stál na náměstí strom dovezený z areálu SOU v Bezručově ulici. V roce 2012 vezli Technické služby vánoční strom na sedlčanský rynk ze Suchdola. V roce 2011 putoval strom na náměstí ze sedlčanské ulice U Kulturního domu. V roce 2010 absolvoval vánoční strom klikatou cestu do Sedlčan z Křečovic.

Foto: Ladislav Havel