Fotbalisté A Tatranu přezimují po výhře 5:0 nad Hořovickem na desáté příčce

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová Divize měla v sobotu 17. listopadu na programu kompletní 15. kolo, které bylo zároveň posledním kolem podzimní části sezony. Fotbalisté Tatranu Sedlčany se v tomto kole utkali na domácím stadionu s mužstvem FK Hořovicko. Tatran nemá z minulé sezony 2017/2018 na Hořovicko zrovna dobré vzpomínky, doma s ním prohrál 1:4 a v Hořovicích 0:4. Také v posledním zápase podzimu viděli diváci pět gólů, tentokrát ale všechny jen v síti Hořovicka.

Do první šance se dostali domácí už ve druhé minutě, ale střela Krůty po centru Němce z levé strany minula branku hostů. Další šanci zahodil v 7. minutě Dvořák, když po rohovém kopu jeho hlavička šla nad břevno. O minutu později si s hostující obranou i s brankářem pohrál při sólu Němec a poslat míč do prázdné branky už nebyl pro něj problém. V 10. minutě zahrozili i hosté, ale jejich šanci zmařil gólman Glogar. V 18. minutě se dostal do vápna Kdolský a při centru před branku tečoval hostující Machurka míč rukou. Následoval pokutový kop, který s přehledem proměnil Brotánek a zvýšil na 2:0. V závěru prvního poločasu mohli domácí svůj náskok ještě navýšit, ale jejich slabou střelu brankář hostů kryl.

Hned na začátku druhé půle vyslal David Krůta na branku hostů tvrdou střelu, ta šla ale vedle levé tyče. V 49. měli domácí další šanci, míč na brankové čáře na poslední chvíli zachytil hořovický gólman. O tři minuty později to byl znovu hořovický brankář Bébr, který kryl další tvrdou střelu. V 55. minutě udělal domácím fanouškům radost David Krůta, který zvýšil na 3:0. Tatran i nadále pokračoval v tlaku na soupeřovu branku a gólman hostů se měl co ohánět, aby neinkasoval počtvrté. V 63. minutě k tomu měl blízko Němec, když utekl dvěma obráncům a z hranice velkého vápna střílel těsně nad branku. Síť za brankářem Bébrem se rozvlnila až 66. minutě, ale rozhodčí gól pro ofsajd neuznal. Tatran byl dál při střelecké chuti, a tak netrvalo dlouho a hlavní rozhodčí byl nucen v 73. minutě uznat regulérní gól Pavla Lípy. V 85. minutě si Němec znovu pohrál s obranou Hořovicka a patičkou přihrál Senftovi. Toho hostující obrana ve vápně faulovala a byla z toho další penalta. K té se znovu postavil Brotánek a přesnou střelou k levé tyči se podruhé v tomto utkání zapsal do listiny střelců.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
Tatran Sedlčany – FK Hořovicko
5:0 (2:0)
Góly: 8. Němec, 19. Brotánek (pen.), 55. Krůta David, 73. Lípa P., 86. Brotánek (pen.) –
Žluté karty: 14. Kdolský, – 18. Machurka, 82. Kubec
Sestava Tatranu: Glogar – Dvořák (75. Hájek), Vystyd (15. Krůta D.), Brotánek, Lípa P. (86. Matoušek) – Kdolský, Haas (61. Senft), Krůta M., Kvěch – Soldát (83. Matoušek), Němec
Rozhodčí: Matyš – Tesař, Hrkal
Diváků: 208