Zloděj spící osobu neokradl, šlo jen ze strany spáče o pokus o ‚odklon financí‘

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Včera jsme zveřejňovali informaci, že v úterý přijali policisté oznámení, že během noci z pondělí na úterý 13. listopadu kdosi okradl čtyřicetiletého muže, který usnul na lavičce v Sedlčanech na náměstí. Měl mu zmizet batoh s doklady a s deseti tisíci korunami. Příslušníci policie ve středu věc objasnili.

„Jak se ukázalo, všechno bylo jinak. Nešlo o únavu, ale o promyšlený tah. Muž si chtěl doma ‚odklonit‘ nějaké své peníze. Netušil, že událost bude donucen oznámit na policii a navíc pozapomněl na kamery, které monitorují naše kroky, obzvlášť v centrech měst, kde měl údajně usnout. Věc příslušníci policie šetřili jako přečin krádeže, nyní případ odložili,“ informoval policejní mluvčí Monika Schindlová.

O krádež však šlo v případě vyloupení rodinného domu, ke kterému došlo ve středu 14. listopadu v Sedlčanech. Neznámý pachatel vnikl navečer do domu a následně zde odcizil šperky v hodnotě 40 tisíc korun, šlo o několik prstýnků, řetízků, náušnic a náramků. „Za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí pachateli v případě dopadení až tři roky odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí.