Tatran na lídra skupiny pražskou Admiru nestačil a na jejím hřišti prohrál 1:4

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PRAHA – Fotbalová Divize pokračovala o martinském víkendu předposledním podzimním kolem. Sedm zápasů 14. kola skupiny A se hrálo v sobotu, zbývající utkání týmů FK Admira Praha a Tatranu Sedlčany v neděli 11. listopadu dopoledne. V souboji prvního a dvanáctého celku průběžné tabulky byli jasným favoritem domácí, což po devadesáti minutách hry potvrdili. Domácí Admira si připsala do tabulky další tři body, sedlčanský Tatran naopak na podzim už šestou prohru. Podle toho vypadá také postavení v tabulce. Pražská Admira bez ohledu na výsledek v posledním kole se stala podzimním mistrem divizní skupiny A, Tatran se přiblížil ke dnu tabulky.

Domácí od začátku zápasu určovali tempo hry a už ve 13. minutě šli do vedení. Autorem první branky zápasu byl Palata, který obešel po předchozí rychlé kombinaci sedlčanského brankáře a z úhlu otevřel skóre zápasu. V 15. minutě se dostali domácí znovu do šance, ale jejich dlouhý centr za hostující obranu zachytil vyběhnutím z branky Glogar. V 33. minutě kopali domácí z hranice velkého vápna přímý kop, ten ale šel mimo branku. O další tři minuty později mířil na hranici šestnáctky další centr domácích. Proti nabíhajícímu hráči vyběhl Glogar, jeho zákrok však posoudil rozhodčí jako faul a domácí dostali možnost kopat penaltu. Polovysokou střelu k levé tyči však sedlčanský gólman vyrazil a skóre zápasu se tak neměnilo. Tlak domácích pokračoval i v dalších minutách, ale až do konce první půle už žádná branka nepadla. O převaze domácích svědčí i to, že hosté prvně na branku soupeře vystřelili až těsně před odchodem do kabin z přímého kopu, střelu mířící do šibenice domácí gólman vyrazil.

  Chlumec dlouho vedl, body zachraňovali fotbalisté Tatranu až v poslední půlhodině

Na začátku druhé půle hosté podnikli v 47. minutě po pravé straně rychlý protiútok na jehož konci byla proti vybíhajícímu brankáři nepřesná střela Němce. V 49. minutě šel domácí útočník s míčem do vápna, toho však skluzem zastavil hostující hráč. V těchto minutách už hosté přece jen vyrovnali hru a měli i několik slibných možností srovnat skóre. 53. minuta znamenala rychlou akci domácích na jejímž konci po vyšachování hostující obrany byla střela mimo branku. Další šance a centr do vápna na volného Douděru, který trefil míč z voleje, ale gólem už skončila. Štěstí měli hosté po dalším rychlém útoku, kdy míč mířící do opuštěné branky Tatranu zastavila pravá tyč Glogarovy branky. V 67. minutě po centru od postranní lajny a hlavičce Martinice už štěstí na straně Sedlčan nezafungovala a domácí zvýšili stav utkání na rozdíl tří gólů. O dvě minuty později se prvně a naposled radovali také hosté, to když po centru Němce snížil Senft. V 79. minutě si domácí rychlými přihrávkami pohráli s obranou Tatranu a vše pak završil tvrdou střelou za Glogarova záda Zahálka.

FK Admira Praha – Tatran Sedlčany
4:1 (1:0)
Góly: 13. Pavlata, 56. Douděra, 67. Martinic, 79. Zahálka – 69. Senft
Žluté karty: 45. Vosický – 36. Glogar, 74. Senft, 75. Dvořák, 79. Kvěch
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Dvořák (81. Matoušek), Brotánek, Lípa P. (75. Lípa V.) – Kdolský, Senft, Krůta M. (67. Hájek), Kvěch – Krůta D., Němec
Rozhodčí: Zita – Čechlovský, Hurych
Diváků: 234