Kauza zastupitelky: Obviněným osobám hrozí trest odnětí svobody až na 10 let

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

V souvislosti s tím, jak trestně stíhaná sedlčanská zastupitelka za STAN na internetu zveřejňuje a do místních i dalších veřejných médií rozesílá prohlášení o své nevině (na což má samozřejmě plné právo) a také o tom, že se nikdy nevzdá zastupitelského mandátu, přináším odkaz na zprávu Policie ČR týkající se zásahu Daňové kobry právě v souvislosti s touto kauzou. Předem upozorňuji, že osobně se tímto k její vině či nevině nevyjadřuji, tu musí posoudit soud. A to, zda se vzdá či nevzdá mandátu, je mi vcelku „šumafuk“.

Ve zprávě se mimo jiné uvádí, že v dubnu 2016 kriminalisté obvinili v souvislosti s trestnou činností v oblasti reklamy jedenáct fyzických osob a jednu právnickou osobu z krácení daní ve výši cca 240 milionů korun. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem jedenácti obviněným fyzickým osobám trest odnětí svobody až na 10 let.

„K samotné realizaci případu s krycím názvem EXCIZE přistoupili pracovníci Daňové Kobry v úterý 12. dubna 2016 poté, co shromáždili dostatečné množství důkazů k aktivitám všech podezřelých. Policistům se dosud podařilo zajistit jako výnos z trestné činnosti nemovitosti v hodnotě cca pět milionů korun, pět milionů korun v hotovosti, 3,5 milionu korun na bankovních účtech, sedm luxusních vozidel (např. Bentley, BMW, Range Rover či Cadillac) a tři motocykly,“ uvádí mimo jiné zpráva Policie ČR. Celou zprávu včetně fotografií a videí lze nalézt na odkazu Zásah Daňové kobry

Zdroj: Policie ČR – zpravodajství 2016