‚A‘ Tatran veze ze hřiště pražské Aritmy výhru 2:1 a do tabulky cenné tři body

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PRAHA – Dvanácté kolo fotbalové Divize skupiny A mělo na programu v sobotu 27. října dopoledne hned tři zápasy. Mezi nimi od 10.15 hodin také utkání na umělém trávníku domácí SK Aritmy Praha s Tatranem Sedlčany. Tedy mužstev, která měla v tabulce po jedenácti odehraných kolech shodně jen 15 bodů. V minulém ročníku Tatran na Aritmě zjara prohrál 0:1 a před rokem doma remizoval 1:1. Tentokrát se střelecké štěstí přiklonilo na kopačky hostů ze Sedlčan, kteří po bojovném výkonu si vezou do Sedlčan všechny body.

Domácí hráči se hned v první minutě dostali do šance, ale minuli. Také v dalších části byli domácí nebezpečnější, ale obrana Tatranu pracovala naštěstí bez chyb. Horší to u hostů bylo už v útočné fázi, kde kvůli nepřesným přihrávkám často ztráceli na půli soupeře pracně vybojované míče. V 26. minutě domácí podnikli po levé straně rychlý útok po němž následoval centr do vápna na nabíhajícího hráče. Toho hostující obránce podle rozhodčího fauloval a domácí tak dostali výhodu pokutového kopu. Při něm se vyznamenal sedlčanský gólman Glogar, který střelu ke své pravé tyči chytil. V 42. minutě našel centr hostů na půli volného Němce, který po sprintu mezi dvěma domácími beky a kličce brankáři poslal Tatran do jednobrankového vedení.

Začátek druhého poločasu patřil domácím, hosté spíš hráli ze zajištěné obrany. Vysunutý na půlce hřiště tak zůstal jen osamocený Němec. Přesto se v 56. minutě hosté dostali do šance, kterou domácí brankář řešil vyražením míče na roh. Domácí nadále měli víc ze hry, což jim v 63. minutě přineslo vyrovnání. Autorem branky po centru na hranici malého vápna byl Macháček. Tlak domácích pokračoval i v dalších minutách, hosté se dostávali k soupeřově brance jen sporadicky. Vymanit z tlaku se Tatran pokoušel dlouhými odkopy, ale ty většinou končily u domácích obránců. Přesto to byli opět hosté, kteří po ojediněle akci v 78. minutě a střele Kdolského šli znovu do vedení. V poslední desetiminutovce zápasu domácí vše vsadili na srovnání skóre. Hostům se naskytla další šance v 87. minutě, ale domácí gólman jim ji překazil. Podobně si počínal i v 90. minutě Glogar, který pádem pod nohy sebral domácím poslední šanci.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4
SK Aritma Praha – Tatran Sedlčany
1:2 (0:1)
Góly: 63. Macháček – 42. Němec, 78. Kdolský
Žluté karty: 23. Modr, – 29. Krůta D., 83. Senft
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Vystyd, Brotánek, Lípa P. – Kdolský, Senft (90. Hájek), Krůta D. (68. Dvořák), Kvěch – Krůta M., Němec (92. Lípa V.)
Rozhodčí: Kříž – Janoch, Volf
Diváků: 100