Objekt stodoly v zahradě sedlčanské fary v neděli večer zachvátily plameny

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – V neděli 14. října krátce po devatenácté hodině vyděsil část obyvatel města hustý kouř. Ten se valil ze zahrady sedlčanské fary na Komenského náměstí, kde vypukl požár stodoly. Na místo se postupně sjelo osm cisternových vozů profesionálních i dobrovolných hasičů ze Sedlčan, Příbrami, Kosovy Hory, Dublovic, Osečan, Vysokého Chlumce a Nalžovic. Připravena byla také výšková technika sedlčanských profesionálních hasičů HZS.

Jednotkám hasičů se odhadem po dvaceti minutách podařilo plameny i přes poměrně čerstvý vítr dostat pod kontrolu a mohly tak začít s dohašováním stodoly. V objektu o přibližných rozměrem 30 x 10 metrů bylo převážně uskladněno dřevo. Požár ohrožoval i obyvatele okolních objektů, proto asi desítka z nich musela své domy opustit. Zásah hasičů nebyl do 21. hodiny dosud ukončen, stejně tak nebyla zatím známa škoda. Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů a Policie ČR.

AKTUALIZOVÁNO: V pondělí 15. října dopoledne se na požářišti pohyboval policista se psem vycvičeným na hledání zdrojů úmyslného založení požáru. Na místě byl i vyšetřovatel HZS a expert Technického ústavu požární ochrany Praha. Vyšetřování příčiny požáru by mělo pokračovat celé pondělí. Předběžnou škodu vzniklou požárem odhadli hasiči na jeden milion korun, včasným zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě cca deset milionů korun.