Čtyři „erzety“ 39. ročníku Rally Příbram zavedou závodníky také na Sedlčansko

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Příznivci motoristického sportu si o víkendu přijdou na své. Jede se poslední závod Mistrovství ČR v silniční rally, kterým je 39. ročník SVK Rally Příbram. Vše zahájí už v pátek předstartovní show na náměstí v Příbrami, v sobotu pak čeká na závodníky start na letišti v Dlouhé Lhotě a osm rychlostních zkoušek na Příbramsku a Březnicku. V neděli 14. října se pak jedou dvě rychlostní zkoušky na Příbramsku a další na Sedlčansku. Letos na pravé straně Vltavy čekají na přibližně 150 soutěžních posádek celkem čtyři rychlostní zkoušky.

Jedná se o RZ 10 a RZ13 se starty v 8:55 a 13:05 v Hoděticích přes Křečovice, Prosenickou Lhotu a Zberaz do cíle u odbočky ze silnice II/105 nad Sestrouní. Další dvě (RZ 11 se startem v 9:30 a závěrečná celé rally RZ 14 se startem 13:40) z Červeného u Nalžovic, kolem Musíku, přes Dublovice do Líchov. V době konání těchto RZ bude uzavřena silnice z Dublovic na Zvírotice a úsek silnice z Prosenic do Prosenické Lhoty. K nim přibudou uzávěrky místních komunikací v okolí obcí a osad Líchovy, Dublovice, Nalžovice, Sestrouň, Křečovice a Prosenická Lhota. Uzavírky vstoupí v platnost v neděli 14. října v půl osmé ráno a skončí přibližně v půl páté odpoledne.

O mistru České republiky v silniční rally pro rok 2018 už rozhodla začátkem července Rally Bohemia. Na ni si titul v předstihu zajistil Jan Kopecký se svým spolujezdcem Pavlem Dreslerem s vozem Škoda Fabia R5. Tato posádka se však letošní Rally Příbram nezúčastní. Stále však není rozhodnuto o dalších místech. Druhou příčku si po šesti odjetých závodech drží posádka Jan Černý se spolujezdcem Petrem Černohorským, před třetími v pořadí Filipem Marešem/Janem Hlouškem má Jan Černý náskok pouze půl bodu. Do celkového pořadí může ještě promluvit dvojice Václav Pech/Petr Uhel, ti ztrácejí na druhé místo osm a půl bodu.