Tatran střelecky v „Mariánkám“ zklamal, domácím tak spadla výhra do klína

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – Fotbalisté Tatranu Sedlčany zajížděli v sobotu 22. září do Mariánských Lázní. Tady se odpoledne utkali v sedmém kole fotbalové Divize skupiny A s domácím mužstvem FC Viktoria Mariánské Lázně. V minulé divizní sezoně byli vždy úspěšnější sedlčanští fotbalisté, když na podzim 2017 vyhráli v Mariánských Lázních 2:1 a na jaře letošního roku porazili svého soupeře doma 3:2. V sobotním zápase po herně vyrovnané první půli hosté v druhém poločase přidali na obrátkách, úspěch jim to však nepřineslo. Tatran nejprve vyrovnal, ale pak i přes velký tlak nedokázal přidat druhou branku. To se povedlo domácím až z ojedinělého protiútoku, což rozhodlo o konečném výsledku.

Hosté ze Sedlčan začali utkání aktivněji a už ve druhé minutě si po kombinaci před brankou domácích vytvořili po souhře Dvořáka s Němcem první šanci. Další útok hostů šel v 5. minutě po pravé straně, střelu Kdolského vyrazil na roh domácí brankář. Domácí se dostali do šance až ve 14. minutě, tu jim však vzal včasným vyběhnutím sedlčanský gólman Glogar. O minutu později si ale na rohový kop naběhl domácí Nedbalý a míč poslal do sítě Tatranu. Ve 20. minutě fauloval Brotánek protihráče těsně před velkým vápnem, střelu z přímého kopu mířící k levé tyči stačil Glogar vyrazit. V 26. minutě to byl opět gólman Glogar, který vyběhnutím z branky musel řešit další brejk domácích. V 34. minutě poslal Němec míč do sítě, branka nebyla ale pro předchozí ofsajd uznána. Další šanci ve 40. minutě zahodil Němec, když po rychlé kombinaci přestřelil branku. Hosté ke konci první půle přidali na aktivitě, ale vyrovnání se nedočkali.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4

Snaha hostů o vyrovnání skóre pokračovala i na začátku druhého poločasu, jenže i další slibný útok v 51. minutě zakončila střela vysoko nad. V 52. minutě šel mladý David Krůta sám na brankáře, ale tak dlouho váhal se střelou, až ho domácí o míč připravili. Úspěšnější byl o minutu později až Tomáš Senf, který vstřelil vyrovnávací gól. Další střela rozjetého Tatranu v 55. minutě šla mimo. Domácí v těchto chvílích působili dost odevzdaně, škoda pro hosty, že toho gólově nevyužili. V 68. minutě hosté tak dlouho váhali ve vápně se střelou, až domácí míč odkopli. Tatran si tímto doslova říkal o potrestání, což přišlo o tři minuty později. To z ojedinělé šance v 71. minutě šli domácí do vedení, když po samostatném úniku Glogara prostřelil Lattisch. O minutu později se mohli prosadit i hosté, ale jich střelu vykopl z brankové čáry jeden z domácích beků. V posledních desetiminutovce domácí „pookřáli“ a v 80. minutě jejich hlavička šla těsně vedle Glogarovy branky. Pak stačilo domácím jen rozkouskovat hru střídáním, zdržováním i zakopáváním míče a jejich třetí vítězství v letošní sezoně jim doslova „spadlo do klína“.

„Mužstvo Mariánských Lázní bylo nejslabším soupeřem, proti kterému jsme na podzim nastoupili. Přesto jsme si i přes herní převahu po celý zápas odvezli porážku. Herně jsme domácí jednoznačně předčili, ale v koncovce zklamali. Domácí za celý zápas nebyli schopní nás ani na pět minut zatlačit. O to víc nás mrzí ztráta bodů,“ řekl po zápase zklamaný Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

FC Viktoria Mariánské Lázně – Tatran Sedlčany
2:1 (1:0)
Góly: 15. Nedbalý, 71. Lattisch – 53. Senf
Žluté karty: 87. Drahorád – 58. Kvěch, 71. Vystyd, 73. Dvořák, 87. Glogar
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Vystyd, Brotánek, Lípa P. – Kdolský, Dvořák (75. Matoušek), Senft, Kvěch – Krůta D. (77. Lípa V.), Němec
Rozhodčí: Volf – Szikszay, Pastyřík
Diváků: 300