Tatran zdolal favorizovanou Čížovou na penalty, rozhodla až osmá série

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Tečku za šestým kolem fotbalové Divize skupiny A udělalo v neděli 16. září odpolední utkání domácího Tatranu Sedlčany se Sokolem Čížová. Tatran tak nastoupil proti mužstvu, které si v minulé sezoně neúspěšně zahrálo ČFL a z níž po roce sestoupilo zpět do divizní soutěže. Sedlčanští fotbalisté však přesto před výkopem nedělního utkání neměli na fotbalisty z vesnice na Písecku, mezi fotbalisty známé především svým „nestandardním“ trávníkem, dobré vzpomínky. V ročníku 2016/2017 s nimi doma prohráli 0:3 a v Čížové dokonce 0:5. Tentokrát sedlčanští fotbalisté dokázali držet celých devadesát minut s Čížovou krok, takže o vítězi po bezbrankovém výsledku rozhodovaly penalty.

Aktivněji utkání s favoritem skupiny zahájili domácí, jejichž první střela na branku ve 3. minutě mířila však mimo tyče. Další šanci si domácí vypracovali v 11, minutě, bohužel Senft nastřelil z dobré pozice jen boční síť branky. Ve 13. minutě se dostali do šance po trestném kopu také hosté, ale jejich střelu hlavou gólman Glogar bravurně vytáhl nad břevno. Ve 20. minutě utekl po pravé straně Němec a následnou tvrdou střelou trefil břevno. Další minuty utkání patřily hostům, když domácí často kazili rozehrávku na své polovině. Do další šance se tak domácí dostali až v 31. minutě, ale střelu Senfta dokázal na poslední chvíli jeden z hráčů Čížové usměrnit mimo tyče na roh. Ve 40. minutě se vytáhl gólman hostů, když střelu Soldáta z velkého vápna směřující pod břevno dokázal vyboxovat. Do branky nezapadla ani hlavička Vystyda asi minutu před koncem první půle.

Do druhého poločasu jak domácí v zeleném, tak hosté v růžovém nastoupili beze změn v sestavě. V 49. minutě hosté po levé straně zaútočili a Glogar zachraňoval pádem pod nohy. V 57. minutě kopali domácí krátce po sobě dva rohy, ale nic z nich nevytěžili. Hosté v těchto chvílích pomalu získávali herní převahu, když sedlčanští hráči nepřesnostmi zbytečně přicházeli o míč. Štěstí měl domácí Tatran v 66. minutě, když tvrdá střela hostů jen těsně minula tyč. Další tvrdou přízemní střelu pak dokázal o minutu později vyrazit Glogar na roh. Domácí úplně vypadli z režie zápasu, když nikdo nedokázal podržet míč a zklidnit hru. To vedlo také v 70. minutě k prvnímu střídání, mladého Davida Krůtu nahradil zkušený Hájek. V 75. minutě hosté kopali z 25 metrů trestný kop, který skončil na levé tyči Glogarovy branky. Tlak hostů sílil, v 77. minutě další jejich střelu vyrazil bezchybný Glogar. V 79. minutě utekl po levé straně Němec a přihrál před branku Senftovi, ten však v rozhodujícím okamžiku minul na malém vápně míč. 80. minuta znamenala u domácích další střídání, Dvořáka nahradil Matoušek.V 85. minutě šli tři domácí na dva beky hostů, ale šanci neproměnili, když finální střela šla daleko mimo branku. V dramatickém závěru zápasu nejprve hlavní rozhodčí přehlédl na půli faul hostujícího hráče, aby vzápětí na to pískl faul proti domácím. V nastaveném čase pak utkání při útoku domácích ukončil.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4

Bezbrankové utkání musely rozhodnout střely ze značky pokutového kopu. První kopali hosté, kteří penaltu proměnili stejně jako Vystyd na straně domácích. V druhé sérii se předvedl nejprve domácí golman Glogar, když vyrazil penaltu hostů. To samé ale dokázal při penaltě Brotánka i brankář Čížové. V dalších třech sériích se střelci nemýlili a tak přišla šestá série. V té se však diváci gólu nedočkali. Penaltové drama pokračovalo sedmou sérií, v níž jak hostující Pospíšil tak i domácí Hájek skórovali. Rozhodla až osmá série, v níž nejprve hostující Kočí nedal a vzápětí domácí Kvěch bezpečně zavěsil pod břevno a rozjásal tak sedlčanské fanoušky. „Určitě byl nejlepším na hřišti náš gólman Glogar, po něm bych hned jmenoval Vystyda, který bývalého Sparťana Jirouše v dresu Čížové vygumoval,“ pochvaloval si po zápase vedoucí mužstva sedlčanského Tatranu Jiří Voráček.

Tatran Sedlčany – Sokol Čížová
1:0 (0:0) np.
Góly:
Žluté karty: 12. Vystyd, 34. Dvořák M., 42. Brotánek – 45. Dvořák L., 54. Lukeš
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Vystyd, Brotánek, Lípa P. – Kdolský, Dvořák (80. Matoušek), Senft, Kvěch – Krůta D. (70. Hájek), Němec
Rozhodčí: Míč – Nedvěd, Kyncl
Diváků: 429