Jubilejní XX. ročník cyklistické Osečanské šlapky se přiblížil, startuje v sobotu 9. září

OSEČANY – Letos už celkově po dvacáté mají cyklisté možnost si v sobotu 9. září vyzkoušet tradiční Osečanskou šlapku. Orientační závod cyklistů po cestách lesních, asfaltových a polních, který má opět podtitulek „Lehce orientační individuální vyjížďka rekreačních cyklistů“, se startem i cílem na osečanské návsi. Délky tras, stejně jako jednotlivé kategorie, jsou odstupňované – kategorií je jak na dlouhé, tak i na krátké trase osm.

„Dlouhá trasa měří přibližně 42 kilometrů, vyhlášena je na ni i soutěž čtyřčlenných družstev, přičemž v každém družstvu musí startovat minimálně jedna žena. Kratší trasa měří 20 kilometrů a je určena především rodičům s dětmi či chlapcům a dívkám do patnácti let. Podmínkou u všech účastníků závodu je povinná ochranná přilba, u závodníků mladších osmnácti let povinný doprovod rodičů,“ uvádějí mimo jiné propozice.

Startovné pro mládež od patnácti do osmnácti let činí 100 korun, dospělí zaplatí 350 až 450 korun. Na 400 korun vyjde i registrace družstva. Ze startovného je hrazeno občerstvení na trase, nápoje po dojezdu do cíle, orientační mapa, organizační náklady a zábava při živé hudbě. „Registrovat se lze dopředu, nebo v Osečanech na návsi před startem od 8 do 9 hodin. Dlouhá trasa startuje hromadně v 10 hodin, kratší o půl hodiny později,“ informují pořadatelé.

Ilustrační foto: pixabay