Nemáte ještě program na sobotu? Vyrazte na Tankový den do nedalekých Lešan

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – V sobotu 31. srpna se ve Vojenském technickém muzeu Lešany u Týnce nad Sázavou uskuteční již sedmnáctý Tankový den. Stěžejním bodem programu Tankového dne bude i velká bojová ukázka, kterou připravil Vojenský historický ústav společně s Kluby vojenské historie, jejichž členové v této ukázce také aktivně vystoupí. Svým rozsahem půjde o skutečně mimořádné představení.

Návštěvníci Tankové dne mohou rovněž navštívit zrenovovanou expoziční halu “Ostravská operace”, která ukazuje boje z jara roku 1945. V expozici, která je v provozu od roku 2005, byla provedena kompletní výměna krycích desek a mantinelů, proběhla výměna žárovkových lamp za leddiodová, nově byly instalovány vizuální efekty (stroboskopy), doplněna byla i částečná výdřeva okopu, aby se celek přiblížil více k realitě.

Vojenské technické muzeum Lešany otevře své brány návštěvníkům 17. Tankového dne v půl desáté dopoledne. Program v aréně s dynamickými ukázkami začíná o hodinu pozdě. Vstup je zdarma. Návštěvníci Tankového dne by neměli váhat s brzkým příjezdem do areálu. Příjezdové cesty bývají většinou zaplněné auty a u vjezdu na parkoviště se tvoří kolony. Vyjeďte tedy s dostatečným časovým předstihem.

Autor/zdroj: Vojenský historický ústav Praha