Ve skanzenu Vysoký Chlumec proběhne o víkendu akce Malované léto

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

VYSOKÝ CHLUMEC – Po celý poslední srpnový víkend ve skanzenu Vysoký Chlumec mají děti možnost v rámci akce Malované léto seznámit se prostřednictvím historických artefaktů a současných výtvarných technik s lidovým uměním a estetickým cítěním našich předků. Jednotlivá stanoviště s výtvarnými dílničkami přiblíží nejmladším návštěvníkům hravou formou regionální lidové umění.

„Děti v doprovodu rodičů se prostřednictvím historických předmětů a současných výtvarných technik seznámí se vkusem našich předků. Zastoupeno bude především umění, se kterým se obyvatelé vesnic setkávali v každodenním životě – barevně vytkávané kanafasy, malovaný nábytek, jemné výšivky čepců, zdobené knoflíky nebo vybíjené železné kování nábytku a vozů,“ uvádí pozvánka.

„Stanoviště jsou přístupná rámci volné prohlídky areálu a hospodářských stavení, není proto problém aktivity přizpůsobit individuálním zájmům každého dítěte. Program bude jak v sobotu 24. tak i v neděli 25. srpna probíhat od 9 do 18 hodin, vstupné činí 40 Kč pro dospělé, 20 Kč pro děti, studenty a seniory,“ dodává pořadatel akce, kterým je Hornické muzeum Příbram.