Reparát složil „A“ Tatran v Jindřichově Hradci na výbornou, zvítězil 1:0

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

JINDŘICHŮV HRADEC – Úvodním kolem v sobotu 11. srpna odstartoval nový ročník 2018/2019 divizních fotbalových soutěží. Fotbalisté A mužstva Tatranu Sedlčany zajížděli v prvním kole do Jindřichova Hradce. Tedy na stejný trávník, kde před týdnem prohráli v předkole Mol cupu 2:4. Tentokrát však už šlo o první body do tabulky Divize skupiny A. Utkání domácího staronového účastníka Divize FK Jindřichův Hradec 1910 s Tatranem Sedlčany se hrálo už dopoledne. Hostům ze Sedlčan se poměrně rychle povedlo vstřelit úvodní, a jak se později ukázalo také jediný, gól zápasu a jednobrankový náskok udrželi až do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího.

Hostům pomohla brzká úvodní branka, kdy Soldát pohotově využil zaváhání domácí stoperské dvojice. To domácí hráče tak zaskočilo, že se dlouho nemohli dostat do hry. Tatran měl štěstí krátce před koncem první půle, kdy domácí Jindra nenastřelil z přímého kopu jen břevno Glogarovy brány. To však bylo ze strany domácích všechno, do kabin šli tak spokojenější hosté.

Druhý poločas byl vyrovnaný, domácí obranu především trápil rychlými brejky Němec. Hradec se snažil o vyrovnání, ale kombinační hra hostů jim toho moc nedovolovala. Pokud se přece jen Jindřichohradečtí dostali na dostřel branky, tak výborná obrana Sedlčan dirigovaná kapitánem Brotánkem jim odebírala míče a do šance je nepouštěla. Domácí si za celý druhý poločas nevypracovali žádnou vyloženou šanci, naopak Tatran si chytrou hrou jednobrankové vedení pohlídal. Zaslouženě veze z úvodního divizního kola ze soupeřova hřiště u Vajgaru důležité tři body.

„Tatran byl od začátku zápasu lepším mužstvem. Hráči chtěli odčinit porážku z poháru a hlavně začít nový ročník vítězstvím na hřišti soupeře, což se stoprocentně povedlo. Soupeře jsme předčili pohybem, důrazem a napadáním, při kterém jsme získali množství míčů. Naše kombinační hra včetně narážeček na soupeře platila. Jediná naše slabina v tomto utkání byla neproměňování brankových příležitostí,“ řekl po zápase vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
FK Jindřichův Hradec 1910 – Tatran Sedlčany
0:1 (0:1)
Góly: – 3. Soldát
Žluté karty: 68. Kučera, 76. Janák – 52. Dvořák, 68. Kdolský
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Vystyd, Brotánek, Lípa P. – Kdolský, Dvořák (73. Krůta D.), Senft (91. Hájek), Kvěch – Krůta M., Němec (88. Lípa V.)
Rozhodčí: Kvaček – Raplík, Zita
Diváků: 100