Od 15. srpna pokračuje oprava silnice I/18 pravými jízdními pruhy úseků 1 a 7

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

V šesté etapě opravy silnice I/18 se od 15. srpna podle harmonogramu zavřou pravé jízdní pruhy úseků jedna a sedm. Tedy opačné pruhy, než ty, po kterých se jezdilo v době od 24. července do 14. srpna. Pohled do mapy napoví, že se uzavřou jízdní pruhy staničení silnice 47,360 – 48,08 a dále staničení 52,215 – 53,165. Opravy pravých jízdních pruhů těchto dvou úseků potrvají do 7. září.

Kliknutím na obrázek se mapa zvětší

V prvním případě se jedná o 720 metrů dlouhý úsek začínající v Sedlčanech u mostu přes Sedlecký potok a končící u již kompletně opraveného úseku silnice I/18 před vrcholem stoupání u STK v Sedlčanech. Po dobu rekonstrukce úseku 1 nebudou linkové autobusy zastavovat u zastávky Sedlčany, STROS. Vzhledem k hustotě provozu v úseku od kruhového objezdu po místo, kde bude umístěn u mostu mobilní semafor, hrozí tvoření kolon vozidel a zablokování okružní křižovatky I/18 a II/105. V tomto případě bude provoz řízen ručně.

Kliknutím na obrázek se mapa zvětší

V druhém případě pak o 950 metrů dlouhý úsek navazující na opravený rovný úsek šest silnice u Vyšatol a končící na začátku stoupání ke křižovatce u Vojkova. Při opravě pravého jízdního pruhu i nadále zůstanou uzavřeny křižovatky silnic I/18 a III/11440 u Vyšatol ve směru od i do Kosovy Hory. Uzavření se dotkne i místní komunikace č. 505/2 do Vojkova i opačně. Stejně tak po dobu rekonstrukce úseku 7 nebudou autobusy zastavovat u zastávky Kosova Hora, Vyšatoly.

Kliknutím na obrázek se mapa zvětší

Objízdná trasa po dobu opravy pravých jízdních pruhu výše uvedených úseků povede po levých jízdních pruzích uvedených úseků silnice I/18. Provoz v těchto opravovaných úsecích bude veden kyvadlově a řízen semafory.Výjezdy ze silnice I/18 do ulice Strojírenské, ke Strojírnám a také ke stanici technické kontroly by měly zůstat i při opravě pravých jízdních pruhů zachovány.