V Sedlčanské kotlině se jede o víkendu sedmý závod rallycrossové Zony střední Evropy

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fanoušci královské disciplíny motorsportu se mají o víkendu na co těšit. Blíží se totiž největší událost rallycrossového sportu tohoto roku v Sedlčanech, kterou je Rallycross FIA Zony Střední Evropy. V sobotu 7. a v neděli 8. srpna lze na sedlčanské kotlině očekávat dramatické souboje v podání nejlepších českých i zahraničních jezdců rallycrossu.

Startovní listina hlavního závodu FIA Zony Střední Evropy (ZSE) obsahuje víc jak čtyři desítky známých i méně známých rallycrossových závodníků. V nejsilnější divizi SuperCars se představí pouze zahraniční jezdci. Rakušan Alois Höller, Polák Staniszewski Zbigniew, dva Maďaři Zoltán Harsányi a Luigi, pětici doplní Matiáš Gajdoš ze Slovenska.

V divizi Super 1600 ccm je přihlášených šest jezdců, z toho jeden z Maďarska. Zahraniční jezdci z Rakouska, Maďarska, Nizozemska a Slovenska jsou přihlášeni i v dalších čtyřech divizích. V divizi SuperTouringCars do 1600 ccm čítá startovní listina pět českých a pět rakouských jezdců, stejně tak i v divizi SuperTouringCars do 2000 ccm.

Řadu známých tváří rallycrossu diváci uvidí v České trofeji historických automobilů, ve které se fanoušci mohou těšit na legendární stroje jako je Škoda 130 L, Lada 1206, Audi S2, Honda VW, BMW E30 a další značky. V kategorii Historic do 1600 ccm se představí sedm jezdců, v kategorii Historic nad 1600 ccm a Historic 4×4 se na startovní rošt postaví šest jezdců.

Ve stejném termínu se v kotlině závodí také v kartcrossu, tady je přihlášena téměř dvacítka závodníků a závodnic. V sobotu jsou odpoledne na programu první kvalifikační rozjížďky všech divizí ZSE, kartcrossu a historických vozidel, v neděli dopoledne druhé kvalifikační rozjížďky. V poledne startují třetí kvalifikační rozjížďky, v 15. hodin pak semifinálové a finálové jízdy.

Ilustrační foto: David Krátký