Na sedlčanské retenční nádrži se po dvou létech znovu utkají posádky dračích lodí

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Sedlčanská retenční nádrž bude v sobotu 18. června opět patřit dračím lodím. Na vodní hladině se v tento den jede už podesáté v historii závod Dragon Boat Grand Prix Sedlčany 2022. Podobně jako v minulých ročnících, tak i letos se bude jednat o celosezónní soutěž závodů dračích lodí amatérských a firemních posádek, jenž nejsou registrované pro závody Českého poháru dračích lodí.

Pro začátečníky, kteří nemají žádnou zkušenost s pádlováním na dračí lodi je určena kategorie FUN, která se jezdí samostatně v rámci závodů DBGP a vyhodnocuje se zvlášť. Závodit se bude na tzv. sedlčanské přehradě od sobotního dopoledne na tratích o délce 200 a 1000 metrů, přihlásit se prakticky může libovolná posádka o dvaceti pádlujících členech doplněná bubeníkem.

Kormidelníka dodává pořadatel akce, což je Česká asociace dračích lodí. Stejně tak pořadatel poskytuje amatérským posádkám dračích lodí pádla a provádí teoretickou instruktáž ještě před vyplutím na vodu. V pátek dopoledne si jízdu na na 200 metrů vyzkouší žáci místních škol, odpoledne si mohou zdarma přímo u loděnice Tatranu lodě k tréninku zapůjčit přihlášené posádky.

Ilustrační foto: Ladislav Havel