Areál Monínec pošesté patří psům. Ti s šátkem na krku vytvoří nový rekord

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Areál Monínec přichystal další, v pořadí už šestý ročník zábavné akce pro psy a jejich páníčky s názvem Monínec patří psům. Ten se koná tuto neděli 10. června odpoledne opět ve spodní části rozlehlého areálu. Jeho součástí budou jak soutěže čtyřnohým miláčků, tak také ukázky Záchranné brigády kynologů Praha a losování hracích karet. Akci doprovodí výstava psů všech plemen s názvem Dítě a pes a jízda se psy na lanovce. Závěrem pak proběhne tradiční pokus o rekord v kategorii Počet psů se šátkem.

Program odstartuje hodinu po poledni soutěží psa Ruperta, při níž budou psi společně se svými páníčky soutěžit v desítce různých disciplinách. Těmi budou například aport rohlíku, chytání piškotů, skoky skrz obruč, jízda v kolečku, chůze po lavici i s číšníkem a další. Následovat budou výše zmiňované ukázky dovedností psů pražské Záchranná brigáda kynologů. A hned po ní začnou zástupci pelhřimovské agentury Dobrý den počítat psy se šátkem na krku. Krátce po šestnácté hodině dojde i na výstavu všech plemen psů v rámci akce „Dítě a pes“ a na jízdu se psem na lanovce.

Archivní foto: Václav Peterka

Zatím největší psí účast měl na Monínci hned první ročník akce v roce 2013, tehdy pořadatelé napočítali přes 250 psů. Z toho se do knihy rekordů zapsalo 158 psů, kteří absolvovali se svými páníčky cestu lanovkou. Při druhém ročníku akce Monínec patří psům byl vytvořen rekord v počtu 82 psích štamgastů v restauraci M2. Rok nato se rekord uskutečnil u Pilského rybníku, kdy se na molo přírodního koupaliště vešlo 48 psů a jejich páníčků. Při čtvrtém ročníku se v tričku s logem areálu na Monínci promenádovalo 101 psů. Loňský pátý rekord se uskutečnil na sněhové ploše, kam se vešlo 149 psů.