Hořovicku stačily na otočení výsledku tři minuty druhé půle a bylo hotovo

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Víkendové šestadvacáté kolo fotbalové Divize skupiny A bylo znovu rozděleno na čtyři sobotní a čtyři nedělní zápasy. Fanoušky sedlčanského Tatranu v tomto kole především zajímalo utkání s týmem FK Hořovicko, které se hrálo v neděli 20. května na fotbalovém stadionu Tatranu. V odvetě měli domácí svým hostům z Hořovic co odplácet, na podzim s tímto mužstvem na jeho hřišti prohráli 0:4. První poločas měli domácí jasně navrch a o gól vedli. Jenže přišly první tři minuty druhé půle, domácí zaspali a hosté dvěma góly otočili skóre. Pak ještě hosté z Hořovic přidali další dvě branky a v Sedlčanech bylo hotovo.

Úvodní minuty zápasu patřili aktivnějším domácím hráčům, hosté však postupně hru vyrovnali. Problém dělala oběma týmům střelba, diváci tak do 24. minuty neviděli jedinou střelu mířící mezi tyče. V 25. minutě kopal Kdolský zdálky přímý kop, míč prošel bez teče mezi hráči, ale hostující gólman Bébr střelu zachytil. V 28. minutě byl však proti střele Němce bezmocný, míč skončil v jeho síti. Za tři minuty měli domácí další šanci, když hořovickému gólmanovi vypadl míč z náruče, ale nikdo z domácích na to včas nezareagoval. Gólové šance měli domácí i v dalších minutách, ale žádná se neujala. Naopak hosté ani jednou za prvních 45 minut vážněji neohrozili Glogara v brance Tatranu.

Nikým nečekaný zvrat však přišel po přestávce a domácí fanoušek se nestačil divit. První střela druhého poločasu znamenala vyrovnání, přesnou ranou v 46. minutě k levé tyči se prezentoval hostující Mojdl. Za další dvě minuty po kiksu domácích dokázali hosté otočit průběh utkání, míč za Glogarova záda poslal Mach. V 55. minutě si naběhl na centr z rohu Brotánek, ale v dobré pozici poslal míč hlavou nad branku. Jednoduchá hra Hořovicka slavila v 58. minutě další úspěch, když třetí gól hostů vstřelil Doležal. Snížení mohla domácím přinést 62. minuta, ale hosté z Hořovic nadvakrát se štěstím odvrátili nebezpečí před svou brankou. V 68. minutě domácí vystřídali dva hráče, ale ti než se stačili na hřišti rozkoukat, tak Tatran prohrával o tři branky. Tu čtvrtou mu vstřelil hlavou po rozehrávaném přímém kopu v 69. minutě neobsazený Borkovec. V 72. minutě vypálil zdálky Kdolský a jeho střela trefila pravou tyč hořovické branky. O minutu později byl po faulu za druhou žlutou kartu vyloučen Brotánek a totálně zdecimovaní domácí s nejistým brankářem za zády dohrávali zápas v deseti.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany dali Kutné Hoře první jarní gól a domů přivezli tři body
Tatran Sedlčany – FK Hořovicko
1:4 (1:0)
Góly: 28. Němec – 46. Mojdl, 48. Mach, 58. Doležal, 69. Borkovec
Žluté karty: 34. Haas, 69. Brotánek – 37. Kotek
Červené karty: 74. Brotánek –
Sestava Tatranu: Glogar – Lípa P., Brotánek, Vystyd, Repetný – Kdolský, Dvořák M. (68. Senft), Soldát, Haas (68. Kvěch) – Němec, Krůta (78. Hájek)
Rozhodčí: Simbartl – Cihlář, Langmajer
Diváků: 404