Dopravních omezeních bude v den pochodu Praha – Prčice celá řada, víte o nich?

SEDLEC-PRČICE – Na sobotní pochod Praha – Prčice by se měli nejen připravit jeho účastníci, ale také řidiči motorových vozidel projíždějící regionem. Jako při každém pochodu, tak i letos budou platit dopravní omezení na komunikacích nejen v cíli 56. ročníku pochodu, ale také na dalších příjezdových silnicích v okolí. Všechna omezení vstoupí v platnost v sobotu 20. května od dopoledních hodin. Předně to znamená, že až do 20. hodiny bude v Prčici zcela uzavřeno Vítkovo náměstí a většina okolních ulic včetně příjezdů k mostu Karla Burky.

Současně dojde k úplnému uzavření silnice II/121 mezi Prčicí a vlakovým nádražím v Heřmaničkách. Stejně tak platí úplná uzavírka platí i pro silnici druhé třídy č. 120 z Prčice na Přestavlky, která poslouží jako parkoviště pro zájezdové autobusy. Osobní automobily mohou parkovat v Sedlci. Omezení rychlosti na 50 km/hod. čeká řidiče na silnici č. 0187 od Dohnalovy Lhoty přes Radeč, Mezné až do Jesenice u Sedlčan a dále po silnici č. 120 až do Sedlce-Prčice. Stejné omezení rychlosti platí také na objízdné trase ze Sedlce přes Šanovice a Vrchotice do obce Přestavlky.

Omezení rychlosti všech vozidel se dotkne také místní komunikace mezi Dohnalovou Lhotou a křižovatkou se silnicí třetí třídy č. 12138 u Laviček a dále v celém úseku silnice III/12138 mezi touto křižovatkou a obcí Heřmaničky. Na veškerá omezení a zákazy vjezdu bude po celý den dohlížet ve zvýšené míře Policie ČR. Z cíle v Prčici bude zajištěna kyvadlová doprava do železniční stanice Olbramovice za cca 100 Kč. Odtud pojedou rychlíky a zastávkové vlaky do Prahy. Návrat do Milevska, Sedlčan, Petrovic a Tábora bude zajištěn autobusy, ty budou odjíždět z náměstí v Sedlci do 19.30 hod.

Ilustrační foto: pixabay.com