Drama se šťastným koncem rozhodl až v poslední minutě zápasu Pavel Lípa

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Čtyři zápasy v sobotu a stejný počet také v neděli, tak vydalo 24. kolo fotbalové Divize skupiny A o prvním květnovém víkendu. Do nedělního programu patřilo také utkání domácího Tatranu Sedlčany s mužstvem FC Viktoria Mariánské Lázně. Hosté z lázeňského města porazili v minulém kole lídra skupiny z Karlových Varů 3:2, Tatran naopak nedal v Plzni ani gól a odvezl si porážku 0:4. Na podzim vzájemné utkání Tatranu v Mariánských Lázních skončilo vítězstvím hostů 2:1. V nedělním souboji šlo oběma týmům o lepší umístění v horní polovině průběžné tabulky. Do 90. minuty se zdálo, že vyrovnaný zápas rozhodnou až penalty, ale Pavel Lípa byl nakonec proti.

Do zápasu nastoupil Tatran v brance s Glogarem a v záloze s uzdraveným Kdolským. Do první šance se domácí dostali už ve třetí minutě, tu však s přehledem vyřešil gólman hostů. Naopak to byl sedlčanský brankář, který jako první lovil míč ze své sítě, když z trestného kopu v 6. minutě přesně zamířil asi z dvaceti metrů přes zeď k pravé tyči hostující Drahorád. Ve 13. minutě domácí kopali roh na který si nikým nehlídán naběhl Brotánek, ale v rozhodujícím okamžiku minul v gólové pozici míč. Blízko ke vstřelení vyrovnávacího gólu byli sedlčanští fotbalisté v 25. minutě, ale radost jim překazil skvělým zákrokem mariolázeňský gólman Jacko-Lysák. V 43. minutě přihrál Němec na vápno nabíhajícímu Kdolskému, který bombou do pravého horního rohu mariolázeňské branky vyrovnal.

Hned na začátku druhé půle šel sám na branku hostů Němec, ale gólman Jacko vyrazil jeho střelu na roh. Z následujícího rohového kopu zaznamenali domácí v 47. minutě vedoucí branku, jejímž autorem byl Pavel Lípa, když po rohu Kdolského dorazil míč za záda hostujícího brankáře. Ten se vyznamenal o čtyři minuty později, kdy na brankové čáře zabránil dalšímu gólu ve své síti. Utkání v dalších minutách hry nabralo na dramatičnosti a rychlosti, domácí se snažili zvýšit náskok, hosté vyrovnat. V 65. minutě se to hostům podařilo, když po rohovém kopu si na míč naběhl Kravar a srovnal na 2:2. Domácí to nijak nezlomilo a dál se tlačili před branku Viktorie. V 69. minutě domácího gólmana vystrašila střela pomalu z půlky hřiště, naštěstí šla mimo. Pří dalším závaru před branku hostů v 70. minutě se domácí fanoušci dožadovali penalty, ale hlavní rozhodčí byl proti. Hosté v dalších minutách přitvrdili a po rychlém brejku v 75. minutě mohli i vést, ale Glogar bravurním zákrokem jim v tom zabránil. V 83. minutě byl blízko ke gólu střídající Senft, ale jeho hlavička šla nad břevno. Velké štěstí měli domácí v 88. minutě když za hlavičkou hostů se gólman Glogar stačil jen ohlédnout. Ta naštěstí však šla mimo levou tyč. Pak však přišla 90. minuta a na hřišti i v hledišti vypukla velká radost. Za záda mariolázeňského brankáře se trefil Pavel Lípa.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
Tatran Sedlčany – FC Viktoria Mariánské Lázně
3:2 (1:1)
Góly: 43. Kdolský, 47. Lípa P., 90. Lípa P. – 6. Drahorád, 65. Kravar
Žluté karty: 88. Vystyd – 40. Denk, 56. Kravar, 79. Grambal, 88. Drahorád, 90. Štěpán
Sestava Tatranu: Glogar – Lípa P., Brotánek, Vystyd, Repetný – Kdolský, Dvořák M., Soldát, Haas (82. Senft) – Němec, Krůta
Rozhodčí: Vojtěch – Šob, Haleš
Diváků: 309