Testování soutěžního auta opět uzavře silnici ve Svatojanských lesích

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Pomalu se blíží další mistrovský závod MČR v rallye, konkrétně o tomto víkendu (12. – 14. 7.) Rally Bohemia 2019. To je patrně důvod, proč Jan Černý bude v úterý 9. dubna od 9 do 16 hodin znovu testovat na silnici mezi Třebnicemi, Svatým Janem a Brzinou svůj soutěžní automobil. Testy v této době nebudou probíhat nepřetržitě, úplné uzavírky silnice III/10230 budou pouze krátkodobé.

V době testování nebude možné na silnici III/10230 vjíždět ani ze směru od Hrabří (silnice III/10526) a od Svatého Jana (silnice III/1026). To se týká také výjezdů z lesních a polních cest. V době testování bude celá trať úplně uzavřena na dobu maximálně deseti minut. Nejpozději po uplynutí této doby bude testovací vozidlo odstaveno a bude umožněno projetí ostatním účastníkům silničního provozu.

„Následně se pořadatelé přesvědčí, že se na trati nenachází žádný účastník silničního provozu, poté může být trať opětovně krátkodobě uzavřena a zahájeno další testování. Čekací doba linkových autobusů nesmí přesáhnout dobu pět minut,“ uvádí se v povolení této akce, které vydal MěÚ Sedlčany. Celá akce bude řádně zajištěna organizátorem..