V 90. minutě zápasu odpískaná penalta zachránila Tatranu doma alespoň bod

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová Divize skupiny A měla o víkendu na svém programu 20. kola sezony 2017/2018. Šest utkání se hrálo v sobotu, zbývající dvě pak v neděli 8. dubna. Mezi nedělní zápasy patřil i souboj domácího Tatranu Sedlčany s mužstvem SK Jankov. Na podzim si Tatran z Jankova odvezl dva body, když po remíze 1:1 bral druhý bod za vítězství na penalty. V nedělním utkání sedlčanští fotbalisté znovu předvedli, že doma se jim na jaře dvakrát moc nedaří. V zatím třech jarních domácích utkáních rozdali soupeřům celkem pět bodů, naposledy dva právě Jankovu.

Hosté šli do vedení už v sedmé minutě, kdy domácí obrana nebyla schopna odkopnout míč od branky, a tak jej za záda domácího gólmana poslala ghanská posila David Tetteh Mensah. Domácí vyrovnali o pět minut později Němcem, Ten po dlouhém pasu prosvištěl mezi beky a vybíhajícího brankáře přeloboval. V 25. minutě šli domácí prvně, a jak se později ukázalo i naposledy, do vedení, když Brotánek proměnil nařízenou penaltu za hru rukou ve vápně. V 30. minutě hosté z Jankova vyrovnali po předchozím zaváhání domácí obrany Sedlicem. Po dalších dvou minutách obešel tentýž hráč hostů znovu domácí obránce a Jankov si vzal vedení zpět.

Celý druhý poločas se domácí snažili o vyrovnání výsledku, ale povedlo se jim to až v 90. minutě. Brotánek chladnokrevně proměnil za faul na Němce ve vápně další nařízený pokutový kop, ale na víc už Tatran neměl. V nastavených pěti minutách „kiksoval“ v obraně Lípa a jen díky skvělému zákroku gólmana Glogara domácí neinkasovali počtvrté. Utkání skončilo se štěstím pro domácí nerozhodně, o vítězi utkání tak musely, podobně jako v obou předchozích domácích zápasech, rozhodnout střely ze značky pokutového kopu. V těch byli šťastnější hosté z Jankova, kteří proměnili čtyři penalty a Tatran dvě.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4
Tatran Sedlčany – SK Jankov
3:4 (2:3) np.
Góly: 12. Němec, 25. Brotánek (pen.), 90. Brotánek (pen.) – 7. Mensah, 30. Sedlic, 32. Sedlic
Žluté karty: 15. Němec, 71. Stibor, 76. Kvěch, 92. Matoušek – 15. Popelka, 89. Bürger, 90. Komárek
Sestava Tatranu: Glogar – Lípa P., Brotánek, Hofman, Repetný (61. Stibor) – Kdolský, Kvěch, Hájek (70. Sirotek), Dvořák M. – Němec, Krůta (64. Matoušek)
Rozhodčí: Szikszay – Duda, Cihlář
Diváků: 480