O nadcházejícím víkendu fanouškům končí zimní pauza a naostro startuje divizní jaro

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Divizní fotbalové trávníky o tomto víkendu znovu ožijí fotbalisty a ochozy se zaplní jejich fanoušky. Začíná totiž divizní fotbalové jaro, které pro řadu mužstev nebude opravdu jednoduché. Ve skupině A je například mezi prvními čtyřmi celky tabulky rozdíl čtyř bodů. Čtyřbodový rozdíl je také mezi mužstvy na šestém až desátém místě. O pořadí na 11. až 13. místě (kam patří i Tatran Sedlčany) rozhoduje pouze skóre. Pak už následují jen mužstva momentálně nejvíc ohrožená sestupem.

Fotbalisté Tatranu Sedlčany v tomto prvním jarním a celkově 16. kole hostí průběžně pátý tým tabulky, FK Spartak Soběslav. Utkání se hraje v neděli 8. března na stadionu v ulici Pod Potoky se začátkem v 14.30 hodin. I když Spartak Soběslav má o osm bodů víc jak Tatran, tak podle tipovací soutěže serveru fotbalunas.cz věří na vítězství Sedlčan 52% tipujících, na vítězství Soběslavi sazí víc jak čtvrtina tipujících. Remízu a následné penalty, pak tipuje 17% sázkařů.

Tatran se na jaře bude muset obejít bez zraněného útočníka Petra Haase. Otazník visí i nad startem obránce Jana Vystyda, který stále není po operaci stoprocentně fit. Chybět v záloze ze začátku bude kvůli zraněnému kotníku i Michal Kdolský. Protože trávníky po zimě nejsou v dobrém stavu, některá mužstva z divizní skupiny A (Dynamo České Budějovice B, SK Senco Doubravka a FK Hvězda Cheb) už dopředu nahlásila na fotbalový svaz, že svá domácí utkání sehrají na hřištích s umělým povrchem.