Sedlčanští hokejisté zůstávají po dvou kolech baráže jako jediní bez bodu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Hokejisté Tatranu Sedlčany zahájili o posledním únorovém víkendu šestikolovou cestu baráží o postup do Krajské ligy. V úvodních dvou kolech měli sedlčanští hokejisté za soupeře poslední dva celky obou skupin Krajské ligy.

V pátek 23. února zajížděl Tatran na kutnohorský led k utkání s týmem Sršni Kutná Hora a prohrál se třinácti hráči v sestavě 1:4. Domácí Sršni šli do vedení hned v první minutě, o chvíli později zvýšili na 2:0. Tatranu se podařilo v polovině třetiny snížit po chybě domácích na 2:1. Sršni však do konce první třetiny přidali třetí branku. Ve druhé třetině ani jedno mužstvo neskórovalo, i když domácí měli střeleckou převahu. Ve třetí třetině přidali kutnohorští Sršni čtvrtou branku a bylo hotovo. SK Sršni Kutná Hora – Tatran Sedlčany 4:1 (3:1, 0:0, 1:0).

V neděli 25. února hostil Tatran Sedlčany na domácím zimním stadionu celek Pracovní zálohy Kladno a do utkání šel za podpory svých fanoušků se snahou být soupeři vyrovnaným celkem a získat body. V první deseti minutách utkání se většinou hrálo mezi kruhy, oba celky se navzájem oťukávaly a čekaly na chybu soupeře. Vedení se ujali hosté v 11. minutě, o minutu později dostali domácí hráči šanci vyrovnat z přesilovky, ale tu nevyužili. Podobně bez gólového efektu si počínali v přesilovce čtyři minuty před koncem třetiny hosté a tak úvodní třetina skončila těsným vedením Kladna.

V prvních pěti minutách druhé třetiny obě mužstva hrála po jedné přesilovce, přesto na ukazateli skóre zůstal stav 0:1. Gól padl až při hře pět na pět v 33. minutě, když poslední celek tabulky Krajské ligy skupiny Západ zvýšil svoje vedení. V poslední minutě druhé třetiny se kladenskému celku podařilo skórovat potřetí. Ve třetí třetině se skóre neměnilo až do 47. minuty, kdy hosté v oslabení zvýšili ze svého pohledu na 4:0. V 55. minutě dostali hosté při přesilovce pět na tři možnost znovu navýšit skóre, domácí se však ubránili. Vzápětí na to hrál přesilovku pět na čtyři Tatran, ale čestného úspěchu se nedočkal. Tatran Sedlčany – HC Pracovní zálohy Kladno 0:4 (0:1, 0:2, 0:1).