Outsider zaskočil lídra ze Sedlčan, ten doma překvapivě ztratil dva body

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Závěrečné kolo Krajské hokejové soutěže mužů mělo pro dosavadního lídra tabulky Tatran Sedlčany hořko-sladkou příchuť. Na domácím ledě Tatran prohrál na nájezdy s outsiderem ze spodní části tabulky, týmem HC Božetice 6:7 (2:3, 1:2, 3:1 – 0:0), nájezdy 0:2. Domácí nastupovali do utkání jako jasný favorit a hned v úvodu první třetiny šli také do vedení. Hosté, kteří hráli jen na dvě pětky, však poměrně rychle vyrovnali. Podobně tomu bylo i v době kdy domácí dali druhý gól a hosté znovu srovnali skóre. Krátce před koncem první třetiny šli hosté poprvé do vedení a to drželi až do 56. minuty.

Obraz hry se nijak výrazně nezměnil ani ve druhé třetině. Božetice v 23. minutě odskočili na rozdíl dvou branek, domácí o minutu později snížili na 3:4. Hosté si za další tři minuty dvoubrankový náskok však vzali zpět a zvýšili na 3:5. Do konce druhé třetiny ani jedno z mužstev už neskórovalo. Třetí třetinu se čekal mohutný nápor domácích, ale neuběhla ani jedna minuta a hosté překonali domácího brankáře pošesté. V 45. minutě domácí při hře čtyři na čtyři snížili na 4:6 a za další tři minuty už na ukazateli skóre svítilo 5:6. Finiš domácích pak přinesl v 56. minutě v přesilovce vyrovnání na 6:6.

Pětiminutové prodloužení se podle pravidel hrálo v poměru tří hráčů v poli na každé straně. Ale ani jedno z mužstev, i přes dvě přesilovky hostů, nedokázalo vstřelit rozhodující gól. A tak přišla na řadu trestná střílení, v kterých byli lepší jihočeští hosté. Tatran tak na závěr základní části soutěže ztratil doma vůbec první dva body, přesto se mohl i přes porážku na penalty radovat. Získal totiž jeden bod, který mu stačil na vítězství v celkové tabulce. Nyní čeká na sedlčanské hokejisty dalších šest kol play-off. To první hraje už v pátek 23. února venku, soupeřem Tatranu bude mužstvo SK Sršni Kutná Hora.