Kam vyrazit a jak prožít třetí adventní víkend? Tady je pár zajímavých tipů

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Do konce letošního roku zbývají poslední dva týdny, před námi je také třetí adventní víkend. Počasí bude o víkendu typicky předvánoční, v předvánočním duchu se ponesou v sobotu také sedlčanské farmářské trhy i víkendové adventní koncerty. Ale dnes je pátek, tak začneme pátečním programem. Ten nabídne v sedlčanském kině norský mystický film ‚Thelma‘ a na zimním stadionu dva zápasy hokejového „Hobby turnaje“. Ve skiareálu Monínec se v pátek v podvečer rozjede lanovka a tím pádem i tradiční večerní lyžování.

Sobota nás stejně nejprve pozve na sedlčanské náměstí TGM a vánoční Farmářské trhy. Stejně tak dopoledne můžete s turisty vyrazit na krátkou procházku ‚k vánočnímu stromečku‘. Odpolední pozvání patří stejně jako před týdnem dva adventní koncerty, a to do kaple v Příčovech na koncert vážné hudby a do krásnohorského kostela sv. Mikuláše na koncert kapely Fantom a hostů Nely Duchačové a Niny Fialové. Odpolední a večerní hodiny lze strávit buď na sedlčanském zimním stadionu při sledování hned šesti zápasů ‚Hobby turnaje‘, případně večer v sedlčanském biografu, který uvádí český rodinný snímek z říše zvířat ‚Aldabra: Byl jednou jeden ostrov‘.

V neděli po obědě je na programu zimního stadionu ‚veřejné bruslení, poději navečer další dva zápasy hokejového turnaje. Sedlčanské kino uvádí odpoledne pro děti americký animovaný film ‚Já, padouch 3‘. Třetí adventní neděle nabídne také dva koncerty. Ten první v divadelním sále sedlčanského KD, kde je na programu netradiční koncert čtyř trubačských souborů s názvem ‚Vánoční myslivecké troubení‘. Na tradiční koncert lze zamířit do petrovického kostela sv. Petra a Pavla, tady posluchači mohou vyslechnout koncert s názvem ‚Krása Quartet‘. Večer pak nezapomeňte zapálit třetí svíčku na adventním věnci.