Na Pražskou integrovanou dopravu se od neděle připojí i sedlčanská lokálka

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Neděle 10. prosince je dnem, kdy nejenom začnou platit nové jízdní řády, ale v Praze a Středočeském kraji také vyjedou nové vlakové spoje. Ke stejnému datu se také rozšíří na Benešovsko, Kolínsko a Kutnohorsko možnost cestovat ve vlacích na jízdní doklady Pražské integrované dopravy (PID). Rozšíření PID se kromě jiných tratí dotkne také spojů na lokální trati 223 z Olbramovic do Sedlčan a zpět. Nově tak od neděle 10. prosince vznikne linka S98 navazující v Olbramovicích na linku S90 Benešov – Olbramovice – Tábor.

Lidé budou mít možnost využít na uvedených tratích předplatní kupony PID i jízdenky pro jednotlivou jízdu, upozorňuje ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje Pavel Procházka: „Na zastávkách zatím ještě nejsou označovače jízdenek pro jednotlivou jízdu, řešíme to intenzivně se Správou železniční dopravní cesty i s Českými drahami. Pokud by chtěli cestující jet na jízdenku pro jednotlivou jízdu z regionu do Prahy, prodají jim je pokladní například v Kolíně, Kutné Hoře ve Velmi v Pečkách, Olbramovicích, Sedlčanech nebo ve Velkém Oseku. U těchto jízdenek si tak může cestující přesně zvolit začátek jejich platnosti.“

Nejvýraznější změnou v novém jízdním řádu na trati 223 je časový posun u některých vlaků ve směru ze Sedlčan přibližně o 45 minut. Důvodem jsou jiné časové polohy rychlíků na hlavní trati Benešov – Olbramovice – Tábor. Zároveň budou rozšířeny dny jízdy u některých vlaků, mizí tak dopolední čtyřhodinové mezery mezi vlaky. Ruší se večerní sobotní omezení, poslední vlak pojede z Olbramovic ve 21:41 denně. V pracovní dny budou některé vlaky ze Sedlčan prodlouženy až do (z) Benešova. Konkrétně ze Sedlčan v 5:48, v opačném směru z Benešova v 8:03. Vlak v 15:34 ze Sedlčan bude ve dnech školy pokračovat až do Votic (16:15).

Mapa tarifních pásem
Schéma rozšíření PID Benešovsko (Sedlčansko)
Jízdní řád sedlčanské lokálky (platný od 10. 12. 2017)

Autor/zdroj: Středočeská kraj