Stoupa vyprodal svůj chrámový koncert

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Stává se tradicí, že nejenom vystoupení známých českých zpěváků a hudebních těles, ale i místních jednotlivců a kapel jsou v Sedlčanech dlouho dopředu vyprodána. Nejinak tomu není ani v případě Vánočního koncertu zpěváka skladatele a klávesisty, Sedlčaňáka Petra Stoupy. Koncert se uskuteční o první adventní neděli 3. prosince v kostela sv. Martina a je vyprodán, když poslední dvacítka navíc přidaných vstupenek šla do prodeje minulý týden.

V průběhu koncertu zazpívá Patrik Stoupa za doprovodu své kapely oblíbené české a zahraniční vánoční melodie i svoje vlastní písničky. Jako hudební host dorazí na koncert Stoupův kamarád, koncertní mistr na violoncello Renny Hruštinec. Základem seskupení, se kterým bude Patrik Sedlčanech vystupovat, je část jeho doprovodné kapely, se kterou hrají běžné koncerty. Tedy kytarista Zdeněk Zázvůrek, baskytarista a kolega z kapely Blue orchestra Karel Fořt, za bicí zasedne Matěj Václavík. Vše v doprovodu vokalistek Celestýny Vaverkové a Anny Pintové.

Patrik ze Sedlčan pochází a vrací se sem stále, i když momentálně bydlí a pracuje v Praze. V Sedlčanech má svoji rodinu, kamarády a spoustu příznivců, kterým za stálou podporu tímto zasílá svůj velký dík. Říká, že Sedlčany jsou jeho město a tak to vždycky bude. V kostele sv. Martina to nebude pro Patrika Stoupu první koncert, naposledy tu samostatně vystupoval v červnu minulého roku. Jeho přáním je, aby se nedělní Vánoční koncert opakovat každý rok a on mohl vždy do Sedlčan přivést zajímavé hudební kolegy a hosty.

Autor/zdroj: Blanka Vilasová
a facebook Patrik Stoupa