Štěstí se tentokrát od Tatranu odklonilo, dvakrát trefil tyč a jednou břevno

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

BŘEZOVÁ – Definitivní tečku za letošním fotbalovým podzimem udělal Tatran Sedlčany v sobotu 18. listopadu v dopoledních hodinách na Karlovarsku. V 15. kole Divize skupiny A se tu utkal s domácí FK Olympií Březová. Tatran odejel k poslednímu podzimnímu zápasu v hodně oslabené sestavě, když mu chybělo jak stopérská duo Brotánek – Vystyd, tak i Němec a Pavel Lípa. Hosté v prvním poločase působili zakřiknutým dojmem a až na několik málo výjimek domácí branku téměř neohrozili. Druhý poločas přinesl pravý opak, hosté do něj nastoupili jako vyměnění a rázem jich bylo plné hřiště. Dvakrát stačil Tatran vyrovnat, herně domácí jasně přehrával, ale po nastřeleném břevně a dvakrát i tyče se však štěstí k němu otočilo zády.

Úvod utkání přinesl v 5. minutě přímý kop domácích a první zásah gólmana Capoucha. Krátce po sobě následovaly dva rohové kopy Březové, ale bez ohrožení branky hostů. V 8. minutě netrefil míč po předchozí přihrávce ve velmi slibné situaci hostující Sirotek. Vzápětí domácí kopali další roh, po kterém přišla tvrdá střela z hranice velkého vápna. Také tentokrát střelu bravurně kryl gólman Capouch. Aktivnější domácí se v dalších minutách hry častěji dostávali na dostřel sedlčanské branky, ale chybělo jim zakončení. Když už se odhodlali ke střele, nacházeli jen připraveného Capoucha. Ten prvně kapituloval po sólu Krličky v 29. minutě, kdy jej obrana hostů nedokázala zastavit a ten z hranice velkého vápna přesně zamířil k tyči. Hosté se snažili, ale jejich akce postrádaly přesnou přihrávku, toho využívali domácí k rychlým brejkům. Po jednom takovém kopali domácí v 36. minutě přímý kop, který jen těsně minul levý růžek branky Tatranu. Tlak domácích pokračoval až do konce první půle, velkou šanci ke zvýšení skóre promarnili v 41. minutě, kdy šli dva na jednoho sedlčanského beka. Naštěstí pro Tatran prováhali rozhodující okamžik ke střele a Capouch se štěstím dokázal zabránit druhé brance ve své síti.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4

Začátek druhého poločasu se většinou odehrával ve středu hřiště, přesto to byli domácí, kteří v 51. minutě zatopili po rychlém brejku obraně Tatranu. O tři minuty později zaútočili dvakrát po sobě i hosté, přičemž prvně nemusel domácí brankář zasahovat a podruhé ho po střele Kdolského zachránila tyč. Zásah si gólman Březové nepřipsal ani v 56. minutě, neboť střela Senfta přesně mířila do šibenice a bylo vyrovnáno. V 61. minutě přišel faul jednoho z hostujících obránců ve vápně a rozhodčí dost přísně nařídil penaltu. Tu o minutu později doprostřed branky proměnil Vaněček. V 64. minutě musel před dobíhajícím Senftem zasahovat domácí brankář. O dvě minuty později si hosté dvakrát narazili míč a Repetný z úhlu překvapil k bližší tyči domácího gólmana. Štěstí měli domácí v 72. minutě, když Sirotek tvrdou střelou trefil břevno. O čtyři minuty zazvonila po další střele Dvořáka pro změnu pravá tyč branky domácích. Drama pokračovalo i v dalších minutách, kdy v 79. minutě domácí vyšachovali obranu hostů a dva jejich hráči se ocitli sami před Capouchem. Pro druhého z nich Šellonga už nebyl problém potřetí strhnou vítězství na stranu Březové. Uběhla pouhá jedna minuta a gólman Capouch lovil po dalším zaváhání obrany Tatranu míč počtvrté ze sítě své branky. Autorem pohotového gólu byl Martinec. Sympatické na hostech bylo to, že ani po dvou zbytečných brankách nesložili zbraně a snažili se ještě závěr zápasu zdramatizovat. Domácí si ale v posledních minutách už pro ně hodně lichotivý výsledek uhlídali.

FK Olympia Březová – Tatran Sedlčany
4:2 (1:0)
Góly: 29. Krlička, 62. Vaněček (pen.), 79. Šellong, 80. Martinec – 56. Senft, 66. Repetný
Žluté karty: 71. Krlička, 88. Štrunc – 83. Hofman
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman, Hájek, Dvořák (79. Glogar), Repetný – Kdolský, Kvěch, Soldát, Haas (84. Čížek) – Sirotek, Senft
Rozhodčí: Baum – Plzák, Krupka
Diváků: 200