Informační středisko pozměnilo adresu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Regionální informační středisko (RIS) už v budově sedlčanské radnice nenajdete, od pondělí 6. listopadu sídlí na nové adrese. Tou zůstává stále náměstí TGM, ale změnilo se popisné číslo budovy z 32 na 34. Jedná se tedy o přízemí objektu Městského úřadu, kde dříve bývala prodejna květin Samba a kde kromě jiného sídlí také Živnostenský úřad. Prostory nového informačního střediska prošly rozsáhlou rekonstrukcí jenž vyšla město na 1,7 milionu korun.

Novou podobu podle studie architekta Jiřího Košťála dostal i interiér střediska laděný do žluté a červené barvy. Otevírací doba nového sedlčanského RISu se nezměnila, v pondělí a ve středu má otevřeno od osmi do sedmnácti hodin, v ostatních dnech kromě neděle pak od osmi do šestnácti hodin, v sobotu středisko otevírá v devět hodin.

Podobně jako v původních prostorách lze na nové adrese RISu získat jak potřebné informace, tak také propagační materiály a v předprodeji i vstupenky na různé akce sedlčanského kulturního domu. Původní prostory Regionálního informačního střediska (Městský úřad čp. 32) začnou po rekonstrukci sloužit jako recepce a také jako hlavní vchod do radniční budovy Městského úřadu.