Áčko doma znovu vyhrálo až na penalty, góly ze hry padly už v první půli

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalisté divizního Tatranu Sedlčany nastoupili v neděli 12. listopadu ke svému poslednímu domácímu utkání letošního roku. Soupeřem jim ve 14. kole Divize skupiny A bylo mužstvo SK Aritma Praha. Utkání, hrané od začátku za vytrvalého deště, moc líbivého fotbalu nepřineslo. Oba týmy dokázali v normální hrací době vstřelit po jedné brance, ke slovu tak, podobně jako ve stejném utkání na podzim, přišly pokutové kopy. V těch hosté jednou mířili vedle a jednu penaltu jim vyrazil sedlčanský gólman. Domácím tak na zisk dvou bodů stačily čtyři bezchybně kopnuté penalty.

Domácí se od prvních minut tlačili do útoku, ale obrana hostů je do vyložené šance nepustila. Ve 13. minutě domácí podnikli po levé straně útok, na jehož konci přišel centr do vápna a ostrý zákrok jednoho z obránců Aritmy. Ten rozhodčí posoudil jako faul a nařídil pokutový kop, který Brotánek s přehledem k tyči proměnil. Blízko k vyrovnání byli hosté v 21. minutě, kdy Capouch konečky prstů stačil vyrazit míč směřující za jeho záda. V 29. minutě se hostům podařilo vyrovnat, když Macek z hranice velkého vápna využil mokrého trávníku a přesnou střelou po zemi k levé tyči překonal Capoucha. V 35. minutě prošel falšovaný centr Kdolského z přímého kopu k překvapení všech až před brankáře, ale ten se štěstím vyrazil. Minutu před koncem první půle se ocitl hráč hostů Plechatý po centru od rohového praporku sám před Capouchem, ale ze tří metrů přestřelil.

V 51. minutě rozehráli hosté přímočarou akci, na jejímž konci byla po centru před branku nepřesná střela. Hosté v těchto chvílích byli celkově aktivnější, když se s míčem tolik nemazlili jako domácí. V 55. minutě se dostal k odraženému míči ve vápně Haas, ale ani on nedokázal zamířit přesně. Další minuty zápasu přinesly na mokrém trávníku na obou stranách řadu nepřesných přihrávek, minimum šancí a jak se blížil závěr, tak také nervozity. V 78. minutě utekl po levé straně Senft a přesně nacentroval před branku na nabíhajícího Soldáta. Ten měl před sebou celou branku, ale nastřelil jen tyč a ruce gólmana Aritmy. Podobně si počínal i hráč hostů v 83. minutě, když se k němu dostal na hranici velkého vápna odražený míč. V domácích fanoušcích zatrnulo v 88. minutě, kdy šli dva hráči hostů sami na branku, ale díky bravurnímu zákroku Capoucha nedokázal Glasnovič zblízka skórovat. To byla také poslední šance zápasu, následovaly střely ze značky pokutového kopu. V těch byli lepší domácí, kteří si tak připsali do tabulky další dva body.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

„Aritma se na našem hřišti předvedla v dobrém světle, hrála agresivně, hrozila z brejků a střílené centry byli velmi nebezpečné,“ okomentoval soupeře vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.

Tatran Sedlčany – SK Aritma Praha
2:1 (1:1) np.
Góly: 14. Brotánek – 29. Macek
Žluté karty: 63. Dvořák, 89. Brotánek – 41. Macek, 66. Glasnovič, 91. Plechatý
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman, Lípa P., Brotánek, Repetný – Kdolský, Dvořák, Haas (60. Kvěch), Soldát – Sirotek, Senft
Rozhodčí: Langmajer – Szikszay, Štychová
Diváků: 235