V okresním derby zůstaly body v Dobříši

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

DOBŘÍŠ – Třinácté kolo fotbalové Divize skupiny A se kromě jediného nedělního zápasu v Březové hrálo celé v sobotu 4. listopadu. A tak řady sedlčanských fanoušků vyrazily odpoledne do nedaleké Dobříše, kde bylo na programu okresní derby domácího divizního celku MFK Dobříš s mužstvem Tatranu Sedlčany. Ve vyrovnaném utkání rozhodl o výsledku první poločas, ve kterém se domácím v úvodních třiadvaceti minutách podařilo dvakrát skórovat. Hosté i přes velkou snahu především v druhé půli vyšli tentokrát střelecky naprázdno.

Utkání oba týmy začaly opatrně, přesto už ve 4. minutě domácí vedli. Po nastřelené ruce ve velkém vápně nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop, který Šrain bezpečně proměnil. I další minuty patřily domácím, kteří hýřili aktivitou. Hosté se pokoušeli o rychlé brejky, ale domácí obrana byla vždy namístě. Přibližně od 15. minuty převzali hosté iniciativu a kombinační hrou začali domácí přehrávat. V 18. minutě šel do brejku Němec, ale domácí bek mu stačil na hranici velkého vápna ukopnout míč. V době, kdy se Tatran snažil vyrovnat, přešli v 24. minutě domácí po pravé straně do protiútoku na jehož konci byla přesná přihrávka na volného Krůtu, pro kterého už nebyl problém zblízka trefit prázdnou branku. V závěru první půle kopali hosté několik rohových kopů, ale domácí obrána si díky své výškové převaze dokázala se všemi vysokými centry před branku poradit.

Tatran nastoupil do druhého poločasu s odhodláním korigovat výsledek. V 52. minutě mu k tomu chybělo kousek štěstí, když míč zachytil na brankové čáře dobříšský brankář. Vzápětí dvakrát střelecky zahrozili také domácí, ale Capouch míč za svá záda nepustil. V 63. minutě šel zcela sám na branku Dobříše Senft, ale jeho ukvapená střela šla mimo. Krátce na to přestřelil v dobré pozici dobříšskou branku také Sirotek. Štěstí neměl ani v 66. minutě Němec, když při svém střeleckém pokusu ve vápně uklouzl. Posledních patnáct minut zápasu se většinou hrálo na polovině domácích, ale hostům tentokrát po předchozích gólových hodech zcela selhala koncovka.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

„Domácí vyhráli zaslouženě, byli bojovnější a toužili po vítězství. My jsme nepředvedli dobrý výkon, mužstvo bylo zbytečně nervozní, kazilo velké množství jednoduchých přihrávek a hráči pořádně nevystřelili,“ řekl po derby vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.

MFK Dobříš – Tatran Sedlčany
2:0 (2:0)
Góly: 4. Šrain, 24. Krůta –
Žluté karty: 65. Procházka – 27. Capouch, 82. Haas
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman, Lípa P., Brotánek, Repetný – Kdolský, Senft, Dvořák (73. Kvěch), Soldát – Sirotek (73. Haas), Němec (73. Hájek)
Rozhodčí: Hodek – Langmajer, Szikszay
Diváků: 550