Středočeské derby mělo jasného vítěze

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

HOŘOVICE – Jedenácté kolo fotbalové Divize skupiny A se kompletně hrálo v sobotu 21. října. Fanoušky sedlčanského Tatranu v tomto kole především zajímalo utkání s mužstvem FK Hořovicko. Tedy týmem, který se v minulé sezoně neúspěšně pokoušel o setrvání v České fotbalové lize. V sobotním středočeském derby jasně dominovali domácí, Tatran s nimi dokázal držet krok jen v prvním poločase. Ve druhé půli sedlčanští fotbalisté v poslední dvacetiminutovce dostali během deseti minut tři góly a o vítězi derby bylo rozhodnuto.

První minuty utkání přinesly vyrovnaný fotbal, prakticky bez jediné gólové šance. Ta přišla až ve 12. minutě, kdy Capouch s obtížemi vyrazil střelu z velkého vápna na tyč. O minutu později podnikli domácí postupný útok po pravé straně na jehož závěru byl centr na zcela volného Ghaňana v dresu Hořovicka Ansumu, který poprvé propálil gólmana Capoucha. Domácí se v dalším minutách dostávali do střeleckých příležitostí, ale chyběla jim přesnost. Hostům nešla v prvním poločase upřít snaha, ale ta sama na vyrovnání nestačila.

Obraz hry se nezměnil ani na začátku druhé půle, domácí i nadále působili fotbalovějším dojmem. V 73. minutě se hosté dostali do dobré střelecké pozice, ale jejich střela minula branku. O minutu později se opakovala gólová situace Hořovicka z prvního poločasu. Vše začalo opět únikem po pravé straně a přesným centrem před branku. Míč se dostal k nabíhajícímu volnému Ansumovi, který zblízka podruhé překonal Capoucha. V 73. minutě zahrozili i hosté, ale opět mířili nad branku. V 82. minutě překvapil Capoucha v bráně Tatranu domácí Graf, když zleva napřáhl z dobrých třiceti metrů ke střele a skóroval potřetí. Neuběhla ani minuta a domácí hráči i fanoušci se radovali počtvrté. Všemu předcházela ztráta míče hostů na své polovině a nádherný lob Mojdla přes špatně postaveného sedlčanského gólmana. V závěru utkání dostal za faul druhou žlutou kartu hostující Pavel Lípa a musel jít předčasně do sprch.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4

„Lituji trenéra Láďu Šacha, který za celý podzim nemohl postavit do zápasu stejnou jedenáctku, tentokrát nám chyběli Němec, Dvořák, Haas, Čejda, Senft a Vystyd. A to je velká ztráta. Prakticky hrajeme bez útoku a samotní hráči si musejí každý zápas zvykat na jiného spoluhráče,“ podotkl k sobotnímu utkání s Hořovickem Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

FK Hořovicko – Tatran Sedlčany
4:0 (1:0)
Góly: 13. a 74. Ansuma, 82. Graf, 83. Mojdl –
Žluté karty: 72. Nademlejnský, 88. Ansuma – 54. Lípa P., 58. Hájek
Červené karty: – 87. Lípa P.
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman, Lípa P., Brotánek, Repetný – Kdolský, Valenta (58. Krůta), Hájek, Kvěch, Soldát – Sirotek (67. Lípa V.)
Rozhodčí: Pálek – Langmajer, Duda
Diváků: 240