Góly padaly až při penaltovém rozstřelu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Desáté kolo fotbalové Fortuna Divize skupiny A mělo na programu v sobotu čtyři a v neděli 15. října další čtyři utkání. Ze sobotních zápasů stojí za zmínku vysoká porážka 1:6 Hořovicka v Mariánských Lázních. V neděli dopoledne Karlovy Vary porazily Dobříš 3:1 a upevnili si postavení lídra skupiny A. V průběžné tabulce druhý Tatran Sedlčany hostil v neděli na domácím stadionu SK Petřín Plzeň. Podprůměrné utkání moc líbivého fotbalu divákům nenabídlo a po devadesáti minutách hry skončilo bez branek. Dva body nakonec domácí vykopali v penaltovém rozstřelu.

První minuty utkání přinesly oboustranně nepřesnou hru s mírnou převahou domácích. Do první vážnější šance se v 10. minutě dostali domácí, ale Sirotek po centru od lajny míč minul. O minutu později ztratili hosté na své půli míč, ten se dostal znovu k Sirotkovi, který ale nastřelil jen obránce. V 25. minutě utekl obraně Němec, ale jeho centr znovu odvrátila obrana na roh. Do první vyložené šance se dostal po centru zleva v 29. minutě Němec, ale jeho hlavičku doprostřed branky hostující gólman reflexivně vyrazil. V 38. minutě přišel dlouhý centr na Sirotka, ten centroval naslepo před branku, kde však nikdo z domácích nebyl. V 42. minutě se dostali do rychlého protiútoku po levé straně hosté, následoval centr před branku a přesná hlavička, kterou stačil Capouch vyrazit nad břevno.

Do druhého poločasu poslali domácí trenéři dva nové hráče, ale obraz hry Tatranu to nijak nezměnilo. Naopak to byli v 50. minutě hosté, kteří se dostali do obrovské šance, ale zcela volný Škarda nedokázal za zády Capoucha z metru trefit „zívající“ branku a nastřelil tyč. Další střela Hartla o tři minuty později těsně minula levý růžek branky. Domácí se nadále snažili, ale zbytečně moc kliček a přihrávek dozadu nepřinášelo úspěch. Pokud se přece jen dostali do vápna, scházela hráčům lepší orientace a možná i trochu štěstí. V 80. minutě se dostali do ojedinělé šance hosté, ale ani Motl nedokázal zblízka skórovat. Posledních deset minut nervózního zápasu už obě mužstva doslova dokopala. Následovaly tak střely ze značky pokutového kopu, kterých viděli diváci celkem čtrnáct. Za domácí se do sítě trefili Soldát, Brotánek, Krůta, Kdolský, Václav Lípa a Dvořák. Chyboval jen Němec, který penaltu poslal vysoko nad branku. Hosté z Plzně hned první penaltu poslali do břevna a tu poslední v sedmé sérii chytil Capouch.

  Chlumec dlouho vedl, body zachraňovali fotbalisté Tatranu až v poslední půlhodině
Tatran Sedlčany – SK Petřín Plzeň
1:0 (0:0) np.
Góly: –
Žluté karty: 45. Dvořák, 83. Kdolský – 49. Zoubek, 56. Hartl
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman (73. Krůta), Lípa P., Brotánek, Repetný (46. Čejda) – Kdolský, Dvořák, Hájek (46. Lípa V.), Soldát – Sirotek, Němec
Rozhodčí: Eibl – Němec, Matyš
Diváků: 407