Probuzení domácích hráčů přišlo pozdě

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová Divize skupiny A měla o víkendu na svém programu 6. kolo. Tatran Sedlčany v něm v neděli 17. září na domácím stadionu hostil mužstvo Malše Roudné. Bilanci má Tatran s tímto mužstvem vyrovnanou, na podzim v minulé sezoně Sedlčany mužstvu z Českobudějovicka podlehly 2:3, na jaře letošního roku zvítězil doma Tatran 3:2, když odvetné utkání nemělo po devadesáti minutách hry vítěze a Tatran bral dva body za penalty. Nedělní zápas obou soupeřů moc líbivého fotbalu nepřinesl, hra domácích postrádala dlouhé desítky minut jakékoliv souhry i nápadu, čehož využili bojovně naladění Jihočeši k zisku důležitých tří bodů.

Prvních deset minut utkání přineslo na obou stranách řadu nepřesností v rozehrávce, vzruchu před oběma brankami tak bylo hodně poskrovnu. V 11. minutě utekl domácí obraně hráč hostů, ale proti Capouchovi, který mu včasným vyběhnutím snížil střelecký úhel, se neprosadil. Také v dalších minutách měli více ze hry hosté, kteří z ní však kromě tří rohů nic nevytěžili. Pak však přišla 21. minuta, rychlý protiútok domácích ve dvojici, nepřehledná strkanice na hranici velkého vápna a poměrně přísně nařízená penalta proti hostům. Tu s přehledem o minutu později proměnil domácí obránce Brotánek. Ani po této brance se obraz hry nezměnil, hosté měli míč častěji na svých kopačkách, domácí se sporadicky pokoušeli o brejky. Těm však ve finální fázi buď scházela přesnost, nebo je odvrátila hostující obrana. Ve 41. minutě si naběhl na centr Hájek, ale jeho přesnou hlavičku pod břevno stačil odvrátit brankář Roudné Hřebejk na roh. Ve 44. minutě se nejspíš už domácí viděli v kabině. Toho využili hosté k vyrovnání, když přízemní střela Holuba z poměrně velké dálky prošla ve vápně mezi všemi hráči a tečována domácím Hofmanem zapadla do sítě za Capouchova záda. Podobně zaspali domácí také o dvě minuty později (v nastaveném čase prvního poločasu), kdy se hosté po přesném centru z přímého kopu a pohotové hlavičce Otepky ujali vedení.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany dali Kutné Hoře první jarní gól a domů přivezli tři body

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn v sestavách. Domácí měli možnost srovnat po rohovém kopu v 48. minutě, ale míč letící malým vápnem nedokázal nikdo usměrnit do sítě. V 56. minutě vyrobila domácí obrana další kiks, po něm přišla tvrdá přízemní střela hostů, kterou ale dokázal Capouch vytlačit na roh. Hosté přibližně od 60. minuty začali po ztrátě míče bránit velké vápno v deseti, což bylo pro domácí velkou překážkou. S dalšími minutami přibývalo jak na hřišti, tak i v hledišti nervozity. V 67. minutě zahráli domácí špatně ofsajd systém, čehož využil k samotnému úniku Otepka. Jeho lob přes Capoucha skončil na břevně a odrazil se zpět do pole. Všichni domácí hráči zůstali v údivu stát, čehož využil v dorážce nabíhající Růžička ke vstřelení třetí branky Roudného. V 74. minutě snížil náskok hostů po rychlém brejku po levé straně a přízemní střele domácí Němec. Radost domácích trvala však jen dvě minuty, v 77. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Píša. Drama přinesla 79. minuta, kdy hostují gólman Hřebejk podrazil Němce a byla z toho druhá penalta pro domácí. K té se znovu postavil Brotánek, ale tentokrát míč poslal do náruče padajícího Hřebejka. Vše si Brotánek vynahradil v 83. minutě kdy si naběhl do vápna a snížil na rozdíl jediné branky. Domácí fotbalisté se po tomto gólu konečně probrali a vyvinuli za hlasité podpory fanoušků na Hřebejkovu branku mohutný tlak. Ten jim ale kýžené vyrovnání ani v nastavených pěti minutách nepřinesl.

Tatran Sedlčany – Malše Roudné
3:4 (1:2)
Góly: 22. Brotánek (pen.), 75. Němec, 83. Brotánek – 44. Holub, 47. Otepka O., 67. Růžička, 77. Píša
Žluté karty: 34. Hájek, 73. Hofman – 18. Holub, 21. Otepka M., 27. Kossl, Otepka O., 68. Tušer, 80. Hřebejk, 93. Samek
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman, Brotánek, Lípa P., Repetný – Kdolský, Dvořák, Kvěch (83. Matoušek), Hájek (58. Sirotek) – Soldát, Němec
Rozhodčí: Duchoň – Machýček, Hádek
Diváků: 267