Tatran vyhrál v Jankově opět na penalty

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Páté kolo fotbalové Divize skupiny A zakončilo v neděli 10. září utkání domácího SK Jankov s Tatranem Sedlčany. V minulém divizním ročníku oba týmy braly body pouze na domácích hřištích, když v Jankově na jaře vyhrál domácí SK 2:0, na podzim 2016 zvítězil stejným poměrem doma Tatran. Nedělní zápas přinesl průměrný fotbal, gólů se diváci dočkali až ve druhém poločase. Na začátku druhé půle šli domácí do vedení, ale hosté po pár minutách srovnali. Víc gólů už ze hry nepadlo a tak přišly ke slovu penalty. A na ty má sedlčanský Tatran v brance specialistu, který ani tentokrát nezklamal.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí, kteří během prvních pěti minut kopali dva rohy. V 11. minutě utekl domácí obraně po pravé straně Němec, přihrál před branku na volného Hájka, který však hlavičkou mířil jen nad břevno. V dalších minutách se hra rychle přesouvala od šestnáctky k šestnáctce, ale ani jedno mužstvo si gólovou šanci nevytvořilo. V 22. minutě střílel zpoza šestnáctky Kdolský, ale míč srazil jeden z hráčů Jankova na roh. Tatran se v dalších minutách častěji dostával před branku Jankova, jeho hráčům však chyběla přesnější finální přihrávka. V 30. minutě se individuálně dostal do šestnáctky domácí Amah, Capouch pádem pod nohy dokázal situaci spolehlivě vyřešit. V 39. minutě kopali hosté krátce po sobě dva rohové kopy, ale opět z nich nic nevytěžili. O dvě minuty později spálila domácí africká posila Amah další slibnou šanci, když zblízka přestřelila. Ve 44. minutě měli domácí po rohu další šanci, ale jejich hlavička minula pravou tyč.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

Do druhého poločasu domácí vystřídali v útoku jednoho hráče, hosté pokračovali ve stejné sestavě. V 55. minutě přišel náhodný centr domácích před branku Tatranu, k míči se dostal nehlídaný Bürger a hlavičkou poslal míč odrazem od pravé tyče do sítě. Netrvalo však dlouho a Tatran v 61. minutě Brotánkem vyrovnal. V 71. minutě šel do brejku Němec, ale proti vyběhnuvšímu brankáři Komárkovi si pomohl šlapákem. Oba týmy se snažily strhnout vítězství na svou stranu, ale při střeleckých pokusech jim chyběla přesnost. V 84. minutě zahrozili domácí, ale z jejich snahy byl jen roh. Minutu před koncem se znovu dostal před brankou do souboje domácí gólman s Němcem, rozhodčí opět odpískal faul na brankáře. To bylo z obou stran vše a o zisku dvou bodů tak rozhodovaly střely ze značky pokutového kopu. V penaltovém rozstřelu sedlčanský gólman Capouch vyrazil hráčům Jankova čtvrtý a pátý pokutový kop, a to rozhodlo. Úspěšnými penaltovými střelci Tatranu byli Soldát, se štěstím Kvěch, Brotánek a Hájek.

SK Jankov – Tatran Sedlčany
1:2 (0:0) np.
Góly: 55. Bürger – 61. Brotánek
Žuté karty: 71. Čebelka, 89. Bürger – 43. Hofman, 77. Valenta, 82. Kdolský
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman (88. Čejda), Brotánek, Lípa P., Repetný – Kdolský, Kvěch, Hájek, Soldát – Němec, Sirotek (68. Valenta)
Rozhodčí: Simbartl – Cihlář, Cupl
Diváků: 238