Uhelné sklady A Tatranu moc nezatopily

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

VYSOKÝ CHLUMEC – Týden před zahájením nové divizní sezony sehráli v neděli 6. srpna fotbalisté A mužstva Tatranu Sedlčany na hřišti ve Vysokém Chlumci další přípravné utkání. Soupeřem jim byl účastník Pražského přeboru, tým SK Uhelné sklady Praha. Diváci viděli v utkání pět gólů, přičemž střelecky úspěšnější byli sedlčanští fotbalisté. Zároveň to pro ně bylo poslední přípravné utkání, neboť plánovaný středeční zápas s mužstvem Dražic soupeř odvolal.

Od začátku zápasu měl Tatran převahu, kterou však téměř půl hodiny nedokázal gólově zužitkovat. Jak dvakrát Hájka, tak také Sirotka dokázal hostující brankář vychytat. Kapituloval až v 28. minutě, kdy ho po narážečce z Hájkem překonal Němec. Týž hráč mohl o dvě minuty poté zvýšit na rozdíl dvou branek, ale opět to byl gólman hostů, který zabránil jistému gólu ve své síti.

Také ve druhém poločase pokračoval tlak Tatranu, výsledkem byl druhý gól v síti Uhelných skladů. Autorem byl Krůta, který se v 55. minutě uvolnil a střelou z pětadvaceti metrů překonal gólmana hostů. Pak však přišla chyba Brotánka a hosté snížili na rozdíl jedné branky. Tento stav vydržel až do 80. minuty, kdy byl v pokutovém území při úniku fulován Němec. Nařízenou penaltu Brotánek s přehledem proměnil. Poslední slovo však měli hráči z Prahy, když po rohovém kopu využili své výškové převahy a snížili na konečných 3:2.

Tatran Sedlčany – SK Uhelné sklady Praha
3:2 (1:0)
Góly: 28. Němec, 55. Krůta, 80. Brotánek (pen.) –
Sestava Tatranu: Capouch (46. Glogar) – Repetný, Brotánek, Lípa (65. Hofman), Dvořák M. – Soldát (65. Dvořák J.), Kvěch (65. Čejda), Kdolský, Sirotek (65. Valenta) – Hájek (46. Krůta), Němec